Bukott az Arsenal is, a forduló nagy nyertese a Man City!

Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának 33. fordulójában a Liverpool után az Arsenal is hazai vereséget szenvedett vasárnap, így a szombati Luton Town-verés következtében a hétvége nagy nyertese a címvédő Manchester City lett.


A Bayern München elleni BL-negyeddöntő odavágóhoz képest három helyen változtatott kezdőcsapatán Mikel Arteta az Aston Villa elleni bajnokin, amitől leginkább frissességet remélt. Ez a helyzetekben megmutatkozott, a helyzetkihasználásban viszont kevéssé, sőt, az első félidő legnagyobb lehetőségét Ollie Watkins, a vendégek centere rontotta el, lövése a jobb kapufáról vágódott vissza mezőnybe.

A fordulást követően már elpuskázni sem volt mit hazai oldalon, lévén a lehetőségek teljesen eltűntek az Arsenal játékából, meddő mezőnyfölényben futballoztak ugyan, de a kapura totálisan veszélytelenül. És bár az Aston Villa sem csillogott, két helyzetecskéből kétszer is betaláltak David Raya kapujába: Leon Bailey a 84., a korábban kapufáig jutó Watkins pedig a 87. percben mattolta a hazai védelmet.

A Villa-diadal a vendégeknek a BL-szereplést érő 4. hely felé jelentett komoly lépést, míg az Arsenal – meg persze a Liverpool – botlás a Manchester Cityért szorítókat tette nagyon boldoggá, lévén most már a címvédő vezeti a tabellát, 2 pontos előnnyel az Ágyúsok és a Vörösök előtt.

(Fotó: Mike Hewitt/Getty Images)
 

Videók