Brutális átalakulásra készülnek a Unitednél: 11 játékost adnának el

Sir Jim Ratcliffe szerint a drukkereknek várni kell, a jó eredmény nem az első szezonban érkezik majd.


A Manchester United az új Chelsea?

A Daily Mail értesülése szerint igen, ugyanis a tulajdonost váltó klub első embere hatalmas változásokra készül a nyáron. A londoniak ebből nem jöttek ki jól, a manchesteri főnök viszont előre szólt a szurkolóknak, ne türelmetlenkedjenek.

Sir Jim Ratcliffe ugyanis engedélyt kapott arra, hogy a klub sportpolitikájában kulcsfontosságú lépéseket kezdeményezzen. Nagy-Britannia második leggazdagabb embere pedig az anyagi tőkéjét arra akarja felhasználni, hogy a United egyetlen átigazolási ablak alatt teljesen kicserélje a játékoskeretet. Várhatóan akár 11 labdarúgó is távozik majd a klubtól.

Harry Maguire, Raphael Varane, Casemiro, Aaron Wan-Bissaka, Scott McTominay, Victor Lindelof és Christian Eriksen azok a játékosok, akikből Ratcliffe szerint a United pénzt tudna csinálni, és meg akar szabadulni a kölcsönjátékos Brandon Williamstől, Donny Van de Beektől, Facundo Pellestritől és Jadon Sanchótól is.

Ratcliffe rámutat, hogy a szurkolóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy az eredmények nem az első szezonban fognak jönni.

„A szurkolók nem veszíthetik el a türelmüket, tízéves tervünk van. Legalább három évbe fog telni, mire elérjük azt a szintet, amit szeretnénk. Nem reális azt gondolni, hogy azonnal képesek leszünk olyan futballt játszani, mint amilyet a City játszott a Real Madrid ellen az elmúlt szezonban.”

A Premier League legutóbbi fordulójában, február 24-én a Manchester United 2-1-re kikapott a Fulham együttesétől és jelenleg a 6. helyen áll.

Borítókép: Getty Images

Videók