Bréking: De Gea hosszabbított az MU-val!

David de Gea új, négy plusz egy évre szóló szerződést kötött a Manchester Uniteddel - a klub honlapjának péntek délutáni bejelentése szerint.


A 24 éves, világklasszis spanyol kapus átigazolása nem jött össze a Real Madridhoz a nyári játékosvásár utolsó perceiben, és most úgy döntött, mégis hosszabbít az MU-val, amelyet 2011 óta szolgál.

David de Gea:
“Örülök, hogy új fejezet nyílt a unitedes karrieremben. Mindig is élveztem a játékot itt, nagyszerű csapattársaim vannak, és  szurkolók is fantasztikusak. A Manchester United különleges csapat, az Old Trafford pedig ideális állomáshely a továbbfejlődéshez. Nehéz nyár volt, de most már előre szeretnék tekinteni, és kemény munkával segíteni abban, hogy sikeressé váljon ez az együttes."
 
Louis van Gaal:
“Rendkívül boldog vagyok, hogy David aláírt, és évekig nálunk marad. A világ egyik legjobb kapusa. Az elmúlt idényben kulcsember volt, tavaly és tavalyelőtt is a csapat legjobbjának választották meg. Népszerű, elismert játékos, aki azonban még tovább szeretne fejlődni, még többet szeretne tanulni. Övé a jövő."

Sokan arra számítottak, jövő nyáron ingyen lesz a Realé a sztár, akinek előző kontraktusa 2016-ban járt volna le. Ezzel azonban azt kockáztathatta volna, hogy kikerül az MU keretéből, és a spanyol válogatottéból is az Eb közeledtével. A királyiak bizonyára nem mondtak le végleg De Geáról, de most már valószínűleg világrekordot jelentő összeget kell majd letenniük az asztalra, ha le szeretnék őt igazolni a jövőben.

De Gea statisztikái a PL-ben:

szezon meccs kapott gól meccsek kapott gól nélkül
2014-2015: 37 36 11
2013-2014: 37 43 12
2012-2013: 28 26 11
2011-2012: 29 29 13

Best of De Gea:

Lapozz tovább a képre kattintva!

Videók