Bernardo Silva fontos információt kapott, és nem bánkódott!

A Manchester City középpályása, Bernardo Silva lehangoltan kezdett bele az Arsenal elleni 0-0- utáni interjújába, méghozzá azért, mert úgy gondolta, alig maradt már idejük a tabellán összeszedett 3 pontos hátrány ledolgozására.


Ugyanis a Liverpool 2-1-es győzelme vasárnap koradélután azt eredményezte, hogy a PL-aranyért folytatott különversenyben a Vörösök állnak az élen, 2 ponttal az Arsenal, 3 egységgel pedig a City előtt.
A gólnélküli, Arsenallal szembeni döntetlen után Bernardo Silva csalódottan nyilatkozott címvédésük esélyeiről, igaz, egy dologgal nem volt tisztában.

„Rengeteg minden történhet, hét meccs van még hátra, ha jól tudom?” – mondta a portugál, amire a SkySports riportere jelezte, hogy még 9 parti vár a City-re is. – „Még kilenc? Nagyszerű, ez nekünk kedvez, azt hittem hét vagy nyolc párharc van már csak, de a kilenc sokkal jobb, több időnk maradt az üldözőversenyben.”

Fel is merült a kérdés, hogy akkor az úja matekozással újra van esély megszerezni a zsinórban negyedik bajnoki trófeát, amire jött is a válasz:

„Bizony, újra! Viszont a sorsunk a Liverpool és az Arsenal kezében van, és már nem játszunk egyik közvetlen riválissal sem, szóval maguktól kell pontokat veszíteniük, miközben mi minden meccsünket megnyerjük. Szóval nem mi vagyunk a favoritok” – zárta mondandóját a középpályás.

Pep Guardiola is úgy nyilatkozott, hogy innentől a Liverpool a fő favorit a PL-aranyért folytatott versenyfutásban.

„Mindig aki az élen áll, az a legfőbb esélye. A második favorit az Arsenal, mi pedig harmadikként jövünk ebbe na sorban. Nem a mi kezünkben van a sorsunk, de persze annyit mindenképp tehetünk, hogy szerdán legyőzzük az Aston Villát. Amikor mi vagyunk a listavezetők, mi vagyunk a favoritok is, most már nem. Ez ilyen pofonegyszerű.”

Ugye? Mint az 1x1!

(Fotó: Facebook/Manchester City)

Videók