Azpilicueta elmondta, miért akart a Barcelonához igazolni

A 32 éves védő végül egy meglepő fordulattal visszatáncolt és aláírt egy újabb szerződést a Chelseavel.


 A nyár egyik leghosszabb huzavonája volt Azpilicuetáé, akiről sokáig biztosra vehető volt, hogy a Barcelona játékosa lesz. A helyzet egyik napról a másikra változott meg, amikor bejelentette, inkább marad a Chelseaben, ahol újabb két évre ír alá.

A spanyol válogatott bekk 10 éve játszik a kékek kötelékében, ezalatt pedig tulajdonképpen mindent megnyert, amit a csapattal lehetett. Két Premier League elsőség mellett Bajnokok Ligája győztesnek és klubvilágbajnoknak is mondhatja magát, sorolja a goal.com.

Ezek után nem meglepő, hogy új kihívásokra vágyott.

"Mindig teljesen őszinte vagyok veletek. A Klubvilágbajnokság után elgondolkodtam. Minden elérhető trófeát megnyertem itt, talán itt az ideje visszatérni Spanyolországba, új kihívásokat keresve.”

„Ezután sok minden történt, majd leültünk a az edzővel és a tulajdonosokkal. Én vagyok ennek a klubnak a kapitánya, így rájöttem, maradnom kell.”

„Ezek a beszélgetések magánjellegűek voltak, de azt elmondhatom, hogy jó hangulatban teltek, megosztottuk egymással a gondolatainkat, én pedig rájöttem, továbbra is ezt a klubot akarom segíteni.”

Ezen felül a spanyol elmondta, nagyon lelkes a klub jövőjét illetően és úgy gondolja, a tulajdonosváltást követően visszatért a szükséges stabilitás a klubhoz.

Fotó: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

 

Videók