Az Everton nehezményezi, hogy játékosa házibulit rendezett

Bár már készülnek az enyhítésre, a szabályokat továbbra is be kell tartani. Újratervezések, intézkedések a nagyvilágból.


Vasárnap újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

Az Everton labdarúgócsapata közleményben fejtette ki nemtetszését és csalódottságát, amiért 20 éves olasz játékosa, Moise Kean cheshire-i otthonában a felhívások és a járványügyi tiltások ellenére partit rendezett.

Keant a buliban készített képek buktatták le, amik kikerültek az internetre és az angol bulvársajtó azonnal lehozta. Korábban Kyle Walkert, a Manchester City labdarúgóját marasztalták el hasonló eset kapcsán.

A brit kormány a sportszervezetekkel együttműködésben továbbra is azon dolgozik, miként lehet majd újraindítani a sportéletet, amikor - vélhetően május 8-án - könnyítik a járvány miatti korlátozásokat. Kormányzati tisztviselők már tárgyalnak a logisztikai és az egészségügyi eljárásokról.

A labdarúgó Premier League március 9. óta szünetel, és a tervek szerint június 8-tól folytatódik a játék.

Az Arsenal labdarúgóklub a jövő héten újra megnyitja játékosai előtt a London Colney edzőközpontot, egyéni edzések céljából. A futballistáknak továbbra is be kell tartaniuk minden óvintézkedést, egyedül utaznak, a tréning után pedig azonnal hazatérnek.

Hubertus Heil, a németek munkaügyi és szociális ügyekért felelős minisztere kifejtette: bár az alkalmazottak számára a munkahelyi biztonság érdekében a maszkban történő munkavégzést javasolja - és már a német labdarúgóliga is tett higiéniai javaslatokat -, a profi labdarúgók esetében ezt elképzelhetetlennek tartja.

A Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) bejelentette, hogy a kontinensen szeptember elején kezdődik a 2022-es világbajnokság selejtezősorozata. Az első fordulóra március végén került volna sor. A formátum nem változik, a tízcsapatos mezőnyben minden válogatott kétszer játszik mindegyikkel. A klubcsapatok számára kiírt Libertadores Kupa és Copa Sudamericana folytatásának időpontja egyelőre nem ismert, csak az biztos, hogy a CONMEBOL mindkettőt be akarja fejezni.

A szombati játéknapot követően befejezettnek nyilvánította a fehérorosz férfi kézilabda-bajnokságot az ország sportági szövetsége, amely a végső helyezésekről az aktuális pozíciók alapján döntött, ezért a listavezető Meskov Breszt csapatát kinyilvánította bajnoknak.

Az országos kupasorozat négyes döntőjét a következő idény elején rendezik meg.

Borítókép: Everton FC via Getty Images

Videók