Az egészségügyi dolgozókat kell tesztelni - Állítja a Watford kapusa

"A labdarúgók nem nélkülözhetetlenül kulcsfontosság alkalmazottak, nem szabadna a frontvonalban dolgozó egészségügyieket megelőzve hozzáférnünk a tesztekhez"


A Watford kapusa, Ben Foster nem tartja helyesnek, hogy a Premier League újraindulása kapcsán a labdarúgókat vetik alá koronavírus-teszteknek ahelyett, hogy inkább a járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozókon végeznék el ezen vizsgálatokat.

"A labdarúgók nem nélkülözhetetlenül kulcsfontosság alkalmazottak, nem szabadna a frontvonalban dolgozó egészségügyieket megelőzve hozzáférnünk a tesztekhez" - utalt a korábbi angol válogatott hálóőr arra, hogy a pandémia miatt márciusban felfüggesztett pontvadászat júniusra tervezett újraindulása előtt a futballistákat heti kétszer tesztelik.

A korábban a Manchester Unitedet is erősítő 37 esztendős kapus szerint a játékosok közül többen is kételkednek benne, hogyan működik majd a Premier League újrakezdése.

"Nem tudom például, kell-e maszkot viselnünk az edzéseken, fogalmam sincs. Ez egyáltalán nem a megszokott lesz, teljesen mások lesznek a körülmények. Hogyan tudsz távolságot tartani egy szögletnél például? A kapusok vajon beleköphetnek-e a kesztyűjükbe?" - fogalmazta meg kételyeit Foster.

"Az egészség a legfontosabb, amit nem kockáztathatunk azzal, hogy futballozunk. Akkor kell ismét játszanunk, amikor erre megfelelő idő jön el" - fűzte hozzá a rutinos hálóőr.

Az Egyesült Királyságban tartósan lefelé haladnak a fertőzési és halálozási mutatók. A fertőzöttek száma 238 004, miközben 34 078-an haltak bele a betegségbe, és 1047-en gyógyultak ki belőle.

Borítókép: Catherine Ivill/Getty Images

 

 

Videók