Az Arsenal mestere megnevezte, ki a világ legjobb edzője

Rangadót vívnak vasárnap az Ágyúsok, Arteta egy számára különösen fontos trénerről beszélt.


A ManchesterCity és az Arsenal vasárnap 17:30-kor az Etihad Stadionban játssza a Premier League 30. fordulójának derbijét.

Az Arsenal és a Liverpool egyenként 64 ponttal áll az angol bajnokság élén, míg a City egy ponttal kevesebbel a harmadik helyen áll. A negyedik Aston Villa már hét, illetve nyolc ponttal marad le, ami azt jelenti, hogy az élen álló három csapat szinte biztosan a végsőkig harcban lesz a bajnoki címért.

Az Arsenal edzője, Mikel Arteta a mérkőzés előtt sajtótájékoztatót tartott, ahol az újságírók a Guardiolával való kapcsolatáról kérdezték. Emlékeztetünk arra, hogy két spanyol edzőről van szó, Arteta pedig 2016 és 2019 között Guardiola asszisztense volt a Citynél.

„A kapcsolatunk megváltozott, de a csodálatom és az, amit iránta érzek, nem. Véleményem szerint Guardiola vitathatatlanul a világ legjobb edzője, és ő az egyik legjobb ember, akivel a futballban találkoztam. Vele nevettem és szórakoztam a legtöbbet. dolgoztam, és erre örökké emlékezni fogok.”

„Jól fel fogunk készülni a mérkőzésre. Nem tudom megváltoztatni az érzéseimet egy másik ember iránt, de profin kell viselkednem. Inkább játszanék olyan ellen, aki iránt nincsenek ilyen érzéseim, de ez nem választás kérdése. Mindketten nyerni akarunk” – tette hozzá Arteta.

A City uralta a Premier League-et az elmúlt szezonokban, hat év alatt ötször nyerték meg a bajnoki címet, a Liverpool egyszer ünnepelhetett.

„Olyan szintre emelték a lécet ebben a bajnokságban, de általában a futballban is, amilyenre még soha nem volt példa. Ez a szép ebben a sportágban, ez késztet arra, hogy jobbá válj. Megpróbáljuk követni a ritmust. Ez egy nagy meccs lesz mindkét csapat számára. Ha nyerünk idegenben, az nagy ösztönző lesz. De még hosszú út áll előttünk” – zárta Arteta.

A két csapat tavaly is nagyot harcolt a bajnoki címért, akkor végül a manchesteriek örülhettek.

Borítókép: Getty Images

Videók