Arteta elárulta szerinte hány pont kell a bajnoki címhez

Az Ágyúsok jelenleg vezetik a Premier League tabelláját, de még hosszú út áll előttük az idei szezonban.


Arról kérdezték, Mikel Arteta-t, hogy szerinte hány pontot kell szereznie az Arsenalnak ahhoz, hogy megnyerje az idei bajnoki címet.

"96-100 pont szerintem elég a bajnoki címhez. Ez egy elég biztonsági pontszám. Hogy ebből most bátorítást merítek-e (már ami a Manchester City visszaesett formáját illeti)? Nem” - válaszolta Arteta.

"A bátorítást az adja, hogy látom ahogyan a csapat játszik, ahogy minden nap viselkednek, és hogy milyen sikeréhesen és készségesen állnak hozzá minden edzéshez” – folytatta.

"Ez az, ami bátorítást ad nekem. Azt, hogy a többiek mit csinálnak, nem tudjuk befolyásolni. Azon gondolkodom csak, hogy holnap játszunk jobban, hogyan legyünk következetesebbek és nehezebb legyőzhetőek, és hogy mik azok a dolgok, amiken még javítanunk kell, és hogyan tudjuk a lehető legjobban kihasználni a játékosaink képességeit a győzelem érdekében. Még mindig egy hatalmas maraton áll előttünk” – zárta gondolatait az Arsenal menedzsere.

Arteta gondolataiból és pontszámából kiindulva az Arsenalnak a hátralévő 24 meccséből legalább 21-et meg kéne nyernie a Premier League küzdelmei során, és csak körülbelül 6-9 pont elvesztését engedheti meg magának az egész szezon során.

Ez mindenképpen egy óriási feladat lesz, és ehhez az Ágyúsoknak rendkívül magas szinten, és még a tavalyi szezonnál is jobban kell teljesíteniük, hogy májusban a Manchester City-t és a Liverpoolt is megelőzzék a bajnoki címért folyó harcban.

Borítókép: Mike Hewitt/Getty Images

Videók