Arsene Wenger tanácsa a Chelsea következő menedzserének

Azt javasolja, álljon a sarkára, sokkal inkább, mint elődei.


 Nem alakul túl fényesen a Chelsea felépítési hadművelete, mióta átvette Abramovictól a stafétát az új tulajdonos, Todd Boehly.

Hiába költött igazolásokra a csapat elképesztő összegeket, az eredmények nem jönnek, a mutatott játék nem javul.

Ennek áldozata volt Graham Potter is, azonban a helyére érkező Frank Lampard alatt sem látható javulás. A korábbi játékos csak a szezon végéig lesz a csapat élén, a nyáron mindenképpen új menedzsert akarnak a kékek.

A hírek szerint a tulajdonos a Brighton elleni találkozót követően bement az öltözőbe és személyesen kérte számon a játékosokat. Ezzel Frank Lampardnak „semmi gondja nincs”, elmondása szerint.

Az ilyen helyzeteket kiküszöbölendő szólalt fel Arsene Wenger is, aki szerint egy menedzsernek nem szabad ilyen kiszolgáltatottnak lennie.

„Nem engedném ezt, ez mindig világos volt számomra!” – mondta a látogatásról.

„Mindig beleírtam az ilyesmit a szerződésembe. Nem hiszek az ilyesmiben, mert ha azért fizetnek, hogy vezessem és motiváljam a csapatot, akkor ne jöjjön oda senki más, hogy ezt megtegye helyettem.”

„Azt a tanácsot adom a fiatal edzőknek, hogy amikor szerződést kötnek, írjanak bele kikötéseket. Írd bele, hogy te vagy az egyetlen, aki döntést hoz, senki nem vásárolhat játékost a beleegyezésed nélkül. Nem szólhatnak bele a csapatösszeállításba, mivel kizárólagosan te vagy a felelős.”

„Ha ezt megcsinálod, a következő alkalommal egy sokkal erősebb alkupozícióba kerülsz.”

Fotó: Craig Mercer - CameraSport via Getty Images

 

Videók