Arsene Wenger megerősítette, hogy többször is visszautasította a Real Madridot

A Barcelona csapata is megkereste a szakembert, de ők is sikertelenül.


Arsene Wenger elárulta, hogy az Arsenal menedzsereként eltöltött 22 év alatt a Real Madrid és a Barcelona is megpróbálta megszerezni a szolgálatait.

Wenger, aki nyíltan bevallotta, hogy gyerekkorában csodálta a Real Madridot, és elismerően beszélt a klub, a Santiago Bernabeu és maga a város közötti kapcsolatról.

A szakember történetének érdekessége azonban az, hogy többször is visszautasította a világ egyik legpatinásabb klubjának, a Real Madridnak a csábító ajánlatait.

Megerősítette, hogy a Real Madrid többször is megpróbálta megszerezni és a kispadjukra ültetni őt, és Wenger elárulta, hogy konkrét okok miatt utasította vissza az ajánlatokat.

"A Real Madrid kétszer vagy háromszor, a Barcelona pedig egyszer keresett meg" - mondta Wenger a beIN SPORTS-nak nyilatkozva.

 

Arról, hogy miért utasította vissza két ilyen nagy klubnak az ajánlatát, ráadásul többször is, ezt mesélte:

"Részt vettem a Highbury helyére épülő új stadion építésének projektjében, és ezt finanszírozni kellett" - mondta Wenger, elgondolkodva az akkori prioritásokról.

"Mindent magunk fizettünk, senkitől sem kaptunk segítséget. A pályán fizettünk érte, és azzal, hogy eladtuk a legdrágább játékosokat, és olcsón szerződtettünk."

"Ezért nem mentem Madridba, mivel be akartam fejezni ezt a projektet.

"Visszautasítottam Európa legjobb csapatai közül néhányat, és ma már elég büszke vagyok erre. Mert megmutattam az elkötelezettségemet és a hűségemet és azt, hogy el lehet jutni a projekt végéig.”

Wenger nyíltan elmesélte, hogy 2003-ban állt a legközelebb ahhoz, hogy elfogadja a Real Madrid ajánlatát, mivel akkor volt egy sorsdöntő találkozó Wenger és Florentino Perez elnök között Párizsban.

Madridban viszont Wenger kevesebb önállóságot élvezett volna, mint Angliában. Az Arsenal iránti hűsége vezetett ahhoz, hogy végül elutasította az ajánlatot.

Wenger hangsúlyozta, hogy döntését az a vágy motiválta, hogy végigvigye a projektjét az Arsenalnál, amit végül sikeresen meg is valósított és bajnokok lettek.

Bevallotta azt is, hogy a döntéseire visszaemlékezve, néha elgondolkodik azon, hogy vajon jól döntött-e, de szilárd meggyőződése, hogy akkor abban az időszakban a legjobb döntést hozta meg.

Arsene Wenger hosszú Arsenalos ideje alatt a Real Madrid gyakran váltogatta a vezetőedzőit, ugyan is nem kevesebb, mint 19 különböző edző irányította a madridiak csapatát, addig amíg Wenger az „Ágyúsok” kispadján ült.

Borítókép: Mark Leech/Offside via Getty Images

Videók