Arne Slot négy játékosra alapozná a Liverpool következő szezonját

A holland előzetes elképzelései szerint Szoboszlai Dominik nagy küzdelemre számíthat a csapatba kerülésért. - TOP5: Ez volt a második legolvasottabb cikk a héten a Sport365-ön.


 Ami viszont a magyar játékos mellett szól, hogy Slot korábbi klubjainál is arra törekedett, hogy a fiataloknak minél több szerep jusson.

Arne Slot három éves szerződést írt alá és június elsején kezdi majd a munkát Liverpoolban. A hírek szerint a jelenlegi kerettel folytatja,  mindössze egy igazolás van a kalapban, egy középhátvéd érkezése, de ez sem biztos. A Liverpool idén ugyanis nem tervez nagy költekezést.

A szerkezete mindenképpen átalakulhat a gárdnak, hiszen Slot a 4-2-3-1-es formációt kedveli, szemben Klopp 4-3-3-ával.

A Liverpool új menedzsere azonban már elmondta a klub vezetésének, hogy ki az a négy játékos, aki köré szeretné építeni csapatát.

Ez a kvartett pedig a Darwin Nunez, Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold és Virgil van Dijk négyes. Ők alapvető szerepet játszanak majd a 45 éves szakember Premier League szezonjában.

Nunez lehet az egyik kulcsembere Slotnak, az uruguayi idén 18 gólt rúgott, de sok kritikát kapott mióta megérkezett a Benficától 85 millió fontért.

Salah, Alexander-Arnold és Van Dijk jelenti a tapasztalatot Slot számára, nagy kérdés, hogy az átigazolásukról szóló pletykák megállják-e helyüket vagy pletykák maradnak.

Klopp utolsó szezonjában a Liverpool irányításával a harmadik helyen végzett, míg az Európa Ligában a negyeddöntőig jutott. Ezt kellene mindenképpen túlszárnyalnia Slotnak. Perze Kloppot feledtetni ekkor sem tudja majd, de legalább kiállja majd az összehasonlítássokat.

(fotó: facebook/Liverpool FC)

 

Videók