Aranyár után aranylabdát is hozhat a Chelsea sztárja hazájának

Usyk szerint aranylabdát nyerhet honfitársa, de valójában mennyi ennek a realitása?


Kvízműsorok kezdőkérdése is lehetne az alábbi: melyik ukrán labdarúgó nyerte meg utoljára az aranylabdát? Olvasóink bizonyára egyöntetűen kiáltják Andriy Shevchenko nevét, aki 2004-ben ért fel egyénileg is a csúcsra. Azóta ilyenre nem volt példa, de ha hiszünk Oleksandr Usyk nyilatkozatának, hamarosan változhat a helyzet.

Az ukrán nehézsúlyú bokszvilágbajnok szerint ugyanis a Chelsea friss igazolásában, Mykhailo Mudrykban minden megvan ahhoz, hogy elhódítsa a legrangosabb egyéni elismerést, míg a 100 millió eurós átigazolási díját egyáltalán nem tartja soknak.

„Nem lepődtem meg rajta. Minden drágul és többe kerül, mint korábban. Szerintem Mudryk 100 millió eurónál is többet ér, egy ideje figyelem a srácot. Láttam, amikor először lépett pályára az U18-ban vagy az U19-ben. A frizurája vonzza a tekintetet, a tetoválásai szintén, jó volt nézni már akkor is a játékát. Ha engem kérdeztek, ő megnyerheti a negyedik aranylabdát Ukrajnának.”

A szélső karrierje Londonban egyelőre nehezebben indul, első gólját még nem tudta megszerezni, gólpasszt viszont már adott hétvégén a Leicester ellen, így a csapat szurkolóinak talán a gólra sem kell túl sokat várni.

Borítókép: Getty Images Europe

Videók