Anglia: inkább teniszezne a Premier League új rekordere

Álvaro Moratának nem az egyéni dicsőség, hanem a győzelem a fontos – a Chelsea labdarúgója az angol bajnokság történetében elsőként szerzett gólt és adott gólpasszt első két hazai Premier League-fellépésén.


„Ez nekem nem számít, inkább győzni szeretek” – nyilatkozta a rekorddal kapcsolatban a londoni klub honlapjának a spanyol támadó az Everton elleni 2-0-s győzelmet követően. Hozzátette: a labdarúgásra csapatsportágként tekint, egyéni célokat így nem tűz ki maga elé. „Ha elkezdek azon gondolkodni, hogy hány gólt szerezzek magamnak, akkor inkább teniszeznem kellene.”

 
„Tökéletes nap volt” – mondta Morata a vasárnapról, amikor a 27. percben gólpasszt adott honfitársának, Cesc Fabregasnak, majd a 40. percben ő maga volt eredményes. „Az Everton ellen jól dolgoztunk, kevés lehetőséget adtunk riválisunknak” – utalt a támadó a bajnoki nyitányra, amikor gólja és gólpassza ellenére a Burnley meglepetésre 3–2-re legyőzte a címvédő Chelsea-t a Stamford Bridge-en.
 
Moratát nyáron szerződtette a londoni klub a Real Madridtól. A 24 éves támadó korábban két idényen át már légióskodott – 2014 és 2016 között a Juventus játékosa volt –, a beilleszkedés nehézségeit ezúttal is hangsúlyozta. „Nem könnyű: egy új ország, másik nyelv, más stílusú labdarúgás. Időre van szükségem a Premier League összes részletéhez, de a csapattársaim a segítségemre vannak” – fogalmazott.
 
A Chelsea három fordulót követően hat ponttal a hatodik helyen áll a bajnoki tabellán.

Csodacsel után kapta a kapus a világ leghülyébb gólját - videó " NEMZETKÖZI FOCI › Futball hírek

Ross County-Glasgow: 3-1-re nyertek a vendégek, de ez most tényleg nem érdekel semmit.

Videók