Amikor Rooney a félpályáról szerzett gólokat - Videó

Három különböző klubban is betalált a félpályáról.


A hétvégén a Derby County, - amelynek a korábbi legendás támadó, Wayne Rooney - a Manchester United ellen lépett pályára egy felkészülési mérkőzésen.

Ezen apropóból az egyik rajongó összeállított egy videóklipet, amelyen Wayne Rooney három különböző klubban szerzett gólt félpályáról, ezzel felelevenítve, hogy milyen volt játékosként.

 

 

 

Wayne Rooney 16 éves korában debütált a Premier League-ben az Evertonban, ahonnan 2004-ben igazolta őt le a  Manchester United.

Az akkor még csak 19 éves játékos gyorsan igazolta, miért szerezték meg őt Vörös Ördögök, a Bajnokok Ligája debütálásán triplázott a Fenerbahce ellen.

Wayne Rooney összesen 559 találkozón lépett pályára a Manchester United színeiben és ezeken 253 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.

 

A Vörös Ördögök játékosaként öt alkalommal nyerte meg az angol bajnokságot, háromszor az angol ligakupát, egyszer FA kupát, Bajnokok Ligáját és Klub világbajnokságot nyert.

2017-ben visszatért nevelőegyesületébe, az Evertonhoz, majd egy évvel később Amerikába, a D.C. United együtteséhez igazolt. Rooney jelenlegi csapatánál, a Derby County együttesében fejezte be páratlan pályafutását.


A felkészülési mérkőzést 2-1-re elveszítette a Derby County csapata. A mérkőzést követően közösen fotózkodott a Vörös Ördögök jelenlegi mesterével, Ole Gunnar Solskjaerral. 

A Facebook posztjában ezt írta. 

"Jó teljesítményt nyújtottunk az első felkészülési mérkőzésünkön. Sok mindent viszontláttam azok közül, amiket gyakoroltunk az edzéseken. Öröm volt találkozni Ole-val és a Manchester United teljes személyzetével"
 

 

Borítókép: Facebook.com/ Wayne Rooney 
Forrás: Givemesport.com

Videók