Akár 15 gólos szezonokat is futhat Szoboszlai a Liverpoolban

Szoboszlai Dominikról a díjnyertes ’The Anfield Wrap’ podcast munkatársai is nyilatkoztak az MLSZ TV – Egyenesen című sorozat legújabb epizódjában.


…„Intenzitás, és a fizikai terhelés kezelése! Nehezen lendült újra játékba, ez volt az egyetlen gondja idén. Érdekes, hogy Klopp visszavontabban használja, de ezt is jól megoldotta, ez is mutatja a sokoldalúságát és a taktikai képzettségét.” – mondta Neil Atkinson.

„Szerintem a kulcskérdés az lesz, hogy az új menedzser milyen szerepkörben számít majd rá? Van rá esély, hogy az új szakvezető előrébb toltan, támadóbb pozícióban kívánja majd bevetni, ahogy az is előfordulhat, hogy sokkal közelebb akarja majd tudni az oldalvonalhoz, és a széleken akarja használni. Ha csak védekeznie kellene, az a tehetsége elpazarolása volna, de ha támadóként, a szélről indulva kapna szerepet, halálos fegyverré válhatna, akár mindkét oldalán a pályának, de különösen a jobbszélről indulva. 

Nálam ő egyértelműen az a kategória, aki évente akár 15 gólt is szerezhet a középpályáról! Vele született karizmája van, magabiztos a játéka, remeke a munkamorálja és kiválóan lő távolról, amit minden szurkoló imád látni, és amiből már idén is láthattunk párat. Az a típusú játékos, akikre a gyerekek példaképként tekintenek, és olyanná akarnak válni, mint amilyen ő maga is.” – folytatta Atkinson.

„Meccseket tud eldönteni ,akár olyankor is, amikor nehéz egy mérkőzés, avagy éppen nem megy a csapatnak. Jól lát, jól passzol, és minden képessége megvan ahhoz, hogy egy Liverpool-szintű csapatban helytálljon. Pep Lijnders jó előre szólt, hogy a letámadásoknál egy szörnyeteg a srác, és nem is kellett csalódnunk, sőt, elképesztően gyorsan beilleszkedett a csapatba, nem csak a pályán, de azon kívül is. Alexander-Arnolddal remek a kapcsolata a privát életben és a jobb oldalon is, és sokat segít, hogy nem kötik meg a kezét, az atletikusságát és a kreativitását érvényesítheti minden egyes mérkőzésen.” – mondta John Gibbons.

„Képesnek érzem rá, hogy a Pool egyik vezére legyen, olyan mint a csapatkapitányi karszalagnál figyelembe vett kvartett, Trent Alexander-Arnold, Mo Salah, Alisson avagy Virgil Van Dijk. És igen, szerintem akár ezen kapitányi-csoport tagjává is válhat a későbbiekben.” – folytatta Andy Heaton

„Hosszú idő óta először nem Mo Salah meze a legkedveltebb a gyerekek és fiatalok körében, hanem a Szoboszlai-mez. Leginkább azért, mert ő maga is fiatal még, attraktív stílusban focizik, mindig történik vele valami, labdát szerez, passzol, lő és mindezt a középpályán teszi. Itt Liverpoolban Steven Gerrard óta mindenki ott akar játszani, ráadásul Stevie G egykori 8-as mezszámát kapta meg Dominik, és a játékuk is hasonló, jól szerelnek, passzolnak, lőnek, mindig minden akcióban benne vannak.” – toldotta meg Gibbons.

„Ha valaki hazája nemzeti csapatának kapitányi karszalagját viselheti, akkor az azt jelenti, hogy ő a legjobb labdarúgó arrafele. Ha 21 évesen teszi mindezt, és vállalja magára ezt a felelősségteljes feladatot, az azt sejteti, hogy a srác komoly futballista, aki nem riad meg a kihívásoktól és a teher cipelésétől. Ugyanezt a szerepvállalást várom tőle a Liverpoolban is, hogy valódi vezére legyen a középpályának. Hogy aztán amikor érkezik az új menedzser, ő már egy ilyen játékosként, a Liverpool egyik vezéreként tekintsen Szoboszlaira.” fejezte be Atkinson.

A magyar középpályás leigazolása izgalomba hozta az egész bajnokságot, állítja a Premier League televíziós gyártási osztályánál dolgozó Bérczi Barbara.

 „Az utóbbi években jelentős átigazolások alatt dolgoztam a Premier League tartalomgyártási csapatában, így volt viszonyítási alapom amikor Dominik tavaly nyáron Angliába szerződött. Hatalmas izgalmat és várakozást tapasztaltam a bejelentés után. Több TV-s kolléga de még a brit újságírók is megkerestek vele kapcsolatban. Kérdezgettek, mit lehet róla tudni, és néhány nap elteltével ugyanezek az emberek mondták, hogy érezhető Dominik népszerűsége. Amit az is bizonyít, hogy a stadion oldalán a szezon kezdete óta kint van a fotója, de a nevével ellátott mezek, sálak is elfogynak a meccsek előtt.” - mondta. 

Interjúk szempontjából is nagy felé az érdeklődés, hiszen naponta folyamatosan érkeznek hozzám a kérések. Nem elfogultságból, hanem tényleg a számok alapján is jól látható, hogy Dominik nagyon népszerű nemzetközi szinten is. Legutóbb egy tíz perces interjúért japánból érkezett egy riporter hozzá, de az ESPN vagy a Paramount munkatársai is rendszeresen éjszakáznak csak azért, hogy online megkérdezzék egy meccs után.” - fejezte be Bérczi.

(Borítókép: X/MLSZhivatalos)

Videók