A Wrexham megcélozhatja a Premier League korábbi játékosait

Ronaldo és az Inter Miami lehet a példa?


Ryan Reynolds és Rob McElhenney csapata, a Wrexham szombaton 6-0-ra győzött a Forest Green Rovers ellen, és ezzel megszerezte második feljutását az egymást követő szezonok során. A következő idényben már a League One-ba szerepelhetnek. Szakértők szerint ezután a Wrexham célba veheti a Premier League korábbi játékosait is.

A hollywoodi színészek 2021-ben vették át a klub irányítását, és tavaly 15 év kihagyás után feljutottak a magasabb osztályba. A walesi csapat a következő ciklusban a harmadosztályban lép pályára és a labdarúgó-finanszírozási szakértők szerint az átigazolási időszakban képesek lehetnek a Premier League-játékosok bevonzására. Feltéve, hogy a megállapodások költsége összhangban lesz a Profit és Fenntarthatósági szabályokkal.

Dr. Rob Wilson szerint: „Ugyanúgy, ahogy Ronaldo Szaúd-Arábiában próbálja meg fellendíteni a legmagasabb szintű bajnokságot, így a korábbi Premier League-játékosok is megszerzhetőek lehetnek a Wrexham számára.”

Wilson szerint az Egyesült Államok is lehet példa a walesi befektetők számára: 

„A Wrexhamnek nagyon hasonló története van az Inter Miamihoz. Más a bajnokság és a játékosok stílusa, de a történet látszólag ugyanaz, hasonló narratívával, amelyet létrehoztak. Az Inter Miaminál Beckham részvényesként alkotta meg a narratívát, és rengeteg ismert nevet hozott be Lionel Messi vezetésével.”

Az újabb osztályugráshoz valószínűleg kellenek is majd az új játékosok a Wrexhamnek. 

(Fotó: Sportbible)
 

Videók