A világ 10. leggazdagabb embere Liverpoolban venne klubot!

Michael Saul Dell, a Dell Technologies alapítója és a Bloomberg Billionaire Index szerint a világ 10. leggazdagabb embere támogatja a Premier League-ben szereplő Everton megvásárlását.


Dell vagyonát 120 milliárd fontra becsülik, és az ajánlatot tevő cégnek a családi tulajdonban lévő MSD Partners-t választotta, a projekt vezetőjének pedig két másik üzletembert és jóbarátot, Andy Bell és George Downing duóját választotta. Az ügylet végbemenetele nagyban függ attól, hogy a jelenlegi tulaj, Farhad Moshiri bizonyos határidőn belül ad-e kizárólagosságot Bellnek és Downingnak arra, hogy a megegyezést véglegesítsék.

Az Everton pontlevonásokkal terhelt, nehéz szezon végén zárt 15. helyen a Premier League 2023-24-es kiírásában. És mint ilyen, a Dell-család anyagi lehetőségei stabilitást és egy új korszak kezdetét jelenthetnék a szenvedő klub számára.  Merthogy ez az üzlet most sokkal mélyebb szerepvállalást feltételez, mint a cég 2022-es „futball-kalandozása”, amely a West Bromwich Albionnak adott 20 millió fontos kölcsöne volt.  

(Fotó: Alex Livesey/Getty Images)
 

Videók