A United nem tett le Ashworth megszerzéséről

A Manchester United a legújabb információk szerint is Dan Ashworth-öt kívánja kinevezni sportigazgatójának, függetlenül attól, hogy a szakember korábbi kenyéradója ezen vágy megvalósulásakor kártérítést követelhet.


A döntést személyesen a klubot 27.7 százalékban birtokló, és februártól a szakmai döntésekért felelő Sir Jim Ratcliffe hozta meg, mert úgy gondolja, hogy az általa tervezett megújulás vezető alakja lehet Ashworth. Nagy kérdőjel persze, hogy sikerül-e időben megállapodni Asworth korábbi munkáltatójával, amely idén februárban éppen azért küldte „betegszabadságra/kertészeti szabadságra” a sportvezetőt, mert a United tárgyalásokba kezdett vele, amit egyáltalán nem bánt Ashworth.

Nem csupán a sportigazgatói poszton, de az ügyvezetői székben is új személy ül majd nyártól, igaz, ott már biztossá vált, hogy a korábbi City-alkalmazott, Omar Berrada lesz Ratcliffe embere. Sőt mit több, technikai igazgató és teljesítmény-igazgató is kinevezésre kerül majd az Old Traffordon.

A MU-szurkolók viszont játékosokat szeretnének érkezni látni, és éppen azért tartják aggályosnak Ratcliffe ragaszkodását Ashworth személyéhez, mert a nyárnak már úgy szerettek volna nekivágni, hogy az igazolásoknál főszereplő sportigazgató személye már ismert. Erre most egyelőre nincs osk esély, de tudjuk: amit nem lehet megoldani pénzzel, az sok pénzzel talán orvosolható. És mivel még Fabrizio Romano is kijelentette, hogy az Ashworth-terv továbbra is életben van, ezért a Newcastle kompenzációja szép summává duzzadhat majd.

(Fotó: Twitter/ThePremVision)
 

Videók