A Tottenham labdarúgója aggódik a sűrű program miatt

A Spurs a következő három hétben kilenc tétmérkőzésen lép pályára.


Eric Dier, a Tottenham Hotspur angol válogatott labdarúgója szerint a csapat sűrű programja veszélyezteti a játékosok egészségét annak ellenére, hogy az együttes nagy kerettel rendelkezik.

A 26 esztendős középpályás erről azért beszélt, mert a Spurs a következő három hétben kilenc tétmérkőzésen lép pályára, többek között az Európa-liga selejtezőjében, valamint a Premier League új idényében. A José Mourinho által irányított londoni csapat a PL nyitófordulójában, múlt vasárnap 1-0-ra kikapott a vendég Evertontól.

"Az edzőnk is kijelentette már, hogy ha sikeresek akarunk lenni és meccseket nyerni, akkor a teljes keretre szükségünk lesz, és mindenkinek jól kell teljesítenie" - nyilatkozta Dier, majd aggodalmának adott hangot, mert szerinte a játékosok fizikai és egészségi állapotával egyáltalán nem foglalkoztak, amikor kialakították a programot.

"Józan ésszel felfoghatatlan, hogy arra kérnek minket, játsszunk tétmeccset kedden, aztán csütörtökön, majd vasárnap, és folytassuk tovább így a következő keddtől"
- mondta a középpályás, aki szerint ez azt mutatja, hogy senki sem törődik a futballisták fizikai állapotával.

A Tottenham csütörtök este Plovdivban a Lokomotivval játszik El-selejtezős meccset, majd a PL második fordulójában a Southampton vendége lesz vasárnap. 

Borítókép: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

Videók