A „száműzött” nem kell a Unitednak

Hiába a United rossz szezonja, van olyan játékos, aki ennek ellenére nem térhet vissza az Old Traffordra


 A Manchester United csöndben készülne az FA kupa elődöntőjére a Coventry ellen, de a nyugalom megzavarására azért mindig tesznek kísérleteket

A januári átigazolási időszakban a holland középpályás, Donny van de Beek elhagyta a Unitedet, és a Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurthoz igazolt kölcsönbe. De hiába volt a német klubnak opciója a játékos végleges megvásárlására, nem tartottak igényt rá. Ami nem meglepő, hisz mindössze hétszer lépett pályára, mióta a Frankfurthoz szerződött. Így a van de Beek a szezon végén visszatérhet a Unitedhez, mivel Frankfurtban nincsen rá szükség.

Van de Beeket még 2020-ban szerződtette a United akkori menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer a holland Ajaxtól, 40 millió fontért. A szereplése jól indult, de aztán több sérülés is hátráltatta. A középpályás összesen 62 alkalommal lépett pályára a Vörös Ördögök színeiben, és mindössze kétszer volt eredményes. Így előbb az Evertonhoz, majd Frankfurtba került kölcsönbe.

A United jelenlegi vezetőedzője viszont már korábban közölte, hogy a hollandnak kevés esélye van arra, hogy maradhasson a klubnál.

„Az első pillanattól kezdve, amikor beléptem a Manchester Unitedbe, ő nem az a játékos volt, mint az Ajaxban. Sokszor volt sérült és sokáig küzdött, hogy felépüljön. Ez a fő oka annak, hogy nem játszott. A nyáron a kölcsönadás mellett döntöttünk, de ez nem jött be.”

Ten Hag azt is nyilvánvalóvá tette, hogy nem van de Beek a favoritja az adott poszton, így egészen biztosan kereshet magának új csapatot.

(Fotó: facebook/Manchester United)

Videók