A Real Madrid legjobbját akarta a Liverpool, de végül Szoboszlaira esett a választás

Azért így sem jártak rosszul a Vörösök.


Jürgen Klopp talán kezd egy kicsit nyitottabbá válni az utolsó hónapjaiban, mint a Liverpool menedzsere.

Klopp anfieldi megbízatásának egyik jellemzője volt, hogy nem szívesen beszélt nyíltan az átigazolási ügyletekről. Sőt, a liverpooli menedzser hajlamos az egész átigazolási időszakot egy kis kellemetlenségként kezelni. Tavaly azonban egyértelmű volt, hogy a Vörösöknek ki kell használniuk, és egy jó játékost kell szerezniük.

A nyár előtt széles körben úgy gondolták, hogy a Liverpool célpontja Jude Bellingham lesz.

Végül nem így történt, és Bellingham 88 millió font körüli összegért csatlakozott a Real Madridhoz. Nagy csalódás volt ez a liverpooli szurkolók számára, akik régóta reménykedtek abban, hogy vörösben láthatják az angol válogatott játékost.

Most pedig a The Guardian idézéséből Klopp nyilvánosan is megnyílt egy kicsit Bellingham szerződtetési kísérletéről.

„Érdeklődtünk [Jude] Bellingham iránt, de rájöttünk, hogy ez nem fog megtörténni" - mondta, mielőtt kitért más célpontok sikertelen üldözésére is.

„Az egész 6-osok piaca felpörgött. Két 6-os távozott a klubunktól. Úgy gondoltuk, hogy talán Caicedo-t meg tudjuk szerezni. Korábban már megszereztük [Alexis] Mac Allistert és Szoboszlai Dominikot. Szóval belementünk, de neki [Caicedónak] már volt egy érzelmi megállapodása a Chelsea-vel és Pochettinóval. Laviának pedig megvoltak a saját okai” – mondta Klopp.

A Liverpool érdeklődése Bellingham iránt olyan nyílt titok volt, amilyet az átigazolási piacon még nem lehetett hallani. Szó szerint hónapok óta beszéltek róla.

De mégis érdekes, hogy Klopp előállt és megerősítette azt, amit már eddig is tudtunk.

Talán ahogy közeledik a klubnál töltött idejének a vége felé, elkezdünk hallani még egy-két információmorzsát más ilyen forgatókönyvekből.

Mivel a Liverpool és az FSG meglehetősen szigorú paraméterek szerint működik a piacon, biztosan vannak más játékosok is, akikért mentünk, de nem tudtuk őket megszerezni.

Ami magát Bellinghamet illeti, nos, ő azt teszi, amit nagyjából mindenki tudott, hogy fog. A Madridban töltött fél szezon alatt a 20 éves játékos Carlo Ancelotti kulcsemberévé vált.

Soha nem fogjuk megtudni, hogy a Liverpoolban ugyanilyen lett volna-e a hatása, vagy az érkezése segíthetett volna Klopp távozásának megakadályozását.

Az viszont biztos, hogy a Vörösök megtalálták a saját megoldásukat és szerződtettek helyette több kiváló játékost, köztük Szoboszlai Dominikot is. Bellingham minden bizonnyal kiváló igazolás lett volna. Ha azonban a Liverpool bajnokságban elfoglalt helyezését nézzük ebben a szezonban (listavezetők), akkor nehéz arra következtetni, hogy túlságosan hiányozna a jelenlegi Liverpool csapatából.

Ennek ellenére egy ilyen hosszú hajsza után Klopp szavai egyesek számára frusztrációt fognak okozni, hogy akár náluk is játszhatna a világ egyik legjobb formájában lévő játékosa.

Borítókép:  Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Videók