„A Newcastle európai szuperhatalom lesz”

Jürgen Klopp szerint változás jön.


Jürgen Klopp úgy véli, hogy a Newcastle tulajdonosváltása nagy hatással lesz mindenre. A Liverpool edzője meg van győződve arról, hogy a következő 20-30 évben meghatározó szerepet fognak játszani a labdarúgó világ élvonalában.

Múlt csütörtökön vette meg a szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF) a Newcastle-t Mike Ashley-től. A tulajdonosváltás most azt jelenti, hogy a Newastle a Premier League leggazdagabb klubja. A tulajdonosok állítólag 320 milliárd font vagyonnal rendelkeznek, és támogatást kapnak a szaúdi királyi családtól. A Liverpool edzője, Jürgen Klopp beszélt a kialakult helyzetről.

„Ez a harmadik futballklub a világon, amiről tudom, hogy ez most egy országhoz tartozik, és az egész bolygó leggazdagabb családjához tartozik. A megnyíló lehetőségek természetesen óriásiak. Az egész világot joggal idegesítette fel a Szuperliga projekt. Ez alapvetően a Szuperliga most - de egy klub számára. A Newcastle garantáltan meghatározó szerepet játszik a világ futballjában a következő 20 vagy 30 évben.”

Newcastle United: Amnesty International want Premier League meeting over  Saudi-backed takeover | Football News | Sky Sports
Fotó: skysports.com

Forrás: fotbolltransfers.com
Borítókép: liverpoolfc.com

Videók