A MU legendái nem értenek egyet abban, melyik volt a legerősebb United

Ebben nem egyezik Gary Neville és Paul Scholes véleménye.


Paul Scholes nem ért egyet korábbi csapattársával, Gary Neville-lel, aki szerint a 2008-as csapat volt minden idők legerősebb Manchester Unitedje.

A 2007–2008-as szezonban a Vörös Ördögök megnyerték az angol bajnokságot a Chelsea-vel szemben, ráadásul a Bajnokok Ligájában is legyőzték a londoni kékeket.


(Kép: Etsuo Hara/Getty Images)

A United az 1998–1999-es szezonban viszont triplázni tudott, miután a Bajnokok Ligáját, a Premier League-t és az FA Kupát is elhódították.


(Kép: Peter Kneffel/picture alliance via Getty Images)


(Kép: Morris & Stenning/Mirrorpix/Getty Images)

Scholes mindkét csapatnak szerves része volt, míg Gary Neville sérülés miatt a 2007–2008-as szezon nagy részét kihagyta.

A MU egykori csapatkapitánya korábban azt nyilatkozta, hogy az akkori United a világ legjobb csapataként került volna be a történelemkönyvekbe, ha Pep Guardiola irányította Barcelona nem lett volna.

"Ha nincs az az elképesztő Barcelona, [2009-2011] akkor úgy gondolom, hogy az a csapat lett volna minden idők legjobbja. Nyolc olyan játékosunk volt abban az időben, akik a világ bármely csapatába befértek volna. Edwin Van der Sar, Patrice Evra, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Paul Scholes, Ryan Giggs, Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, Carlos Tévez. Egytől egyig világklasszisok voltak. Nem hiszem, hogy valaha is lett volna a Manchester Unitednek olyan csapata, amelyben ennyi világklasszis játékos játszott volna egyszerre. Természetesen korábban is voltak remek játékosok a Manchester Unitednél, de akkoriban szinte a világ nyolc legjobbja Manchesterben játszott, hihetetlen csapat volt."  - mondta Neville a Sky Sportsnak.


(Kép: Barrington Coombs - PA Images via Getty Images)

Scholes nem értett egyet Neville-lel, ugyanis a legvörösebb Vörös Ördög a ’99-es triplázó csapatot hozta fel, és olyan játékosokkal érvelt, mint Dwight Yorke, Ole Gunnar Solskjaer, Andy Cole vagy épp Teddy Sheringham.

"Gary Neville talán úgy gondolja, hogy az a legjobb csapat, amelyben valaha játszott. Nem vitás, hogy Rooney, Ronaldo, Tévez remek támadótriót alkotott, lenyűgöző sebessége volt az ellentámadósoknak, de én azt szerettem a legjobban, amikor a tízes pozícióban Teddyvel és Yorke-kal játszhattam együtt, majd Ole és Cole szintén zseniális kettős volt.


(Kép: Mark Leech/Getty Images)

"Valószínűleg azért élveztem jobban, mert jobban tudtam segíteni a támadásokat, a 2008-as csapatban már nem annyira." - mondta a DAZN-nak a United legendája.

Forrás: Sportbible

Kép: Getty Images

Videók