A Manchester United legendája egy ideig nem tér vissza a kispadra

Gary Neville a Sky Sportsnak elmondta, hogy a következő öt évben egész biztosan nem fog leülni egy csapat kispadjára sem.


 

A Valencia korábbi vezetőedzője, Gary Neville bejelentette, hogy jó ideig - sőt lehet, hogy soha többé - nem fog trénerként tevékenykedni.

A Manchester United játékosaként kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Neville hétfőn a Sky Sports televízióban elmondta, hogy részben azért döntött így, mert több más dologgal foglalkozik párhuzamosan.

„Azt vallom: soha ne mondd, hogy soha, mert túlságosan szeretem a futballt, de őszintén úgy érzem, hogy nagyon nehéz lesz visszatérnem az edzői pályára. A közeljövőben, a következő öt évben biztosan nem fogok és igazság szerint nem is akarok. Még az is lehet, hogy soha többé nem leszek edző, de ez nem veszteség számomra” – mondta Gary Neville.

A korábbi 85-szörös válogatott jobb hátvédet december elején nevezték ki a Valencia élére, majd március végén menesztették. Az angol válogatott másodedzőjeként 2012 óta segítette Roy Hodgson munkáját, de a nyári, franciaországi Európa-bajnokság után a szövetségi kapitány távozott, így ő sem maradhatott a szakmai stáb tagja.

Nyár óta ismét szakkommentátorként tevékenykedik a Sky televíziónál, és - testvére, Phil Neville, valamint Ryan Giggs, Paul Scholes és Nicky Butt társaságában - az angol hatodosztályban szereplő Salford City résztulajdonosa.

„Az angol szövetségtől és Hodgsontól négy évet kaptam, ennek köszönhetően tapasztaltabb vagyok, mint valaha, mégsem tartottak rám igényt” - folytatta Gary Neville, majd kifejtette, hogy szerinte a fiatal edzőket nem csak a vereségek és a győzelmek alapján kellene megítélni.

Videók