A Manchester United korábbi kapusedzője hűtlenséggel vádolja De Geát

Emilio Álvarez elárulta, hogy távozásában kulcsszerepet játszott honfitársa.


A Manchester United egykori kapusedzője, Emilio Álvarez hűtlennek nevezte David de Geát egy interjúban, illetve elárulta, hogy honfitársa miatt távozott a klubtól.

Álvarez és De Gea már az Atlético Madridban is együtt dolgozott, de a spanyol szakember három év után tavaly októberben távozott a Unitedtől, miután a szakmai stáb őt tartotta felelősnek David de Gea formaingadozásáért. Illetve arról is cikkeztek korábban, hogy a United többi edzőjével meglehetősen feszült volt a kapcsolata, azonban a 48 éves kapusedző most tiszta vizet öntött a pohárba, és De Geát okolja a történtek miatt.

"Nem igaz, hogy a Manchester United mentesített engem a kötelességeim alól." - mondta a spanyol AS-nek.

"Valójában, amint De Gea hosszabbított, a United nekem is ajánlatot tett. Én voltam az, aki távozni akart a klubtól."


(Kép: Nick Potts/PA Images via Getty Images)

"Leültünk tárgyalni a vezetőkkel, arra kértek, hogy újítsam meg a szerződésemet. Leszögeztem nekik, hogy távozok, de nem azért, mert el akarom hagyni a Manchester United. Egyszerűen nem akartam tovább dolgozni De Geával."

"Eltekintve attól, hogy az Atlético Madridnál konkrétan a mentora voltam, mindig támogattam, és én voltam az, aki meggyőzte őt, hogy írjon alá a Unitedhez. A jobbkeze voltam Manchesterben."


(Kép: John Peters/Manchester United via Getty Images)

"Jorge Mendesnek köszönhetően érkeztem a Vörös Ördögökhöz, mert Mourinho szeretett volna engem a stábjában tudni, hogy segíteni tudjam David fejlődését. Valamint azt hitte, hogy ezáltal a klubnál tudja tartani a kapusát, viszont abban a pillanatban ahogy alá írtam a Unitedhez, De Gea távozni akart."

De Gea egyébként csupán két héttel Álvarez távozása előtt írta alá új szerződését az Old Traffordon. Álvarez szerint hiányzik a lojalitás a spanyol halóőrből, ugyanis az ő „háta mögött” hosszabbított a klubbal.


(Kép: Michael Steele/Getty Images)

"Majdnem három évig voltam a Manchester Unitednél, rengeteget dolgoztam azon, hogy De Gea a világ legjobban fizetett játékosa legyen és megújítsák a szerződését, ő azonban a hátam mögött újította meg a kontraktusát. Őszintén szólva, hiányzik belőle a hűség."

"Megkérdeztem tőle, hogy miért nem mondott nekem semmit, erre azt felelte, hogy azért mert megmondták neki, hogy senkinek sem szólhat egy szót sem a szerződésről. Elég rosszul érintett."


(Kép: Matthew Peters/Manchester United via Getty Images)

"Már rájöttem, hogy a szakmámban nem tudod segíteni a fejlődését olyan embernek, akivel nincs teljesen rendben minden, és akinek nincs magabiztossága. Ezért döntöttem úgy, hogy elhagyom a Manchester Unitedet."

Forrás: sportbible

Borítókép: Mike Egerton/PA Images via Getty Images

Videók