„A Manchester City játékosai nevetséges csapatgyűlésen ünnepelték meg edzőjük kirúgását”

„A fickó most vesztette el az állását, és mindenki mosolygott és viccelődött. A legrosszabb az volt...”


Micah Richards szerint a Manchester City játékosai "szinte ujjongtak", miután Roberto Mancini bejelentette, hogy távozik a klubtól.

Mancinit 2013. május 14-én menesztették a klub vezetőedzői posztjáról, mindössze három nappal a Wigan elleni sokkoló FA-kupa-döntőbeli vereség után.

A Manchester City elnöke, Khaldoon Al Mubarak később megerősítette, hogy az olaszt azért bocsátották el, mert nem tudta elérni a kitűzött célokat.

„Minden erőfeszítése ellenére a klubnak nem sikerült elérnie az idén a kitűzött célok egyikét sem, kivéve a következő szezon Bajnokok Ligája selejtezőjét. Ez, valamint a klubnál a labdarúgás minden területén a teljes körű szemlélet kialakításának szükségessége miatt született meg az a döntés, hogy új menedzsert kell keresni a 2013/14-es szezonra és az azt követő időszakra” – állt a közleményben.

Mielőtt nyilvánosan menesztették volna az olaszt, Micah Richards szerint Mancini a londoni The Landmark hotelben a játékosok előtt jelentette be a hírt. A reakció enyhén szólva is érdekes volt.

„Én voltam Mancini szerelemgyereke. Mindenki tudja, milyen volt a kapcsolatunk" - mondta Richards a The Rest Is Football legutóbbi epizódjában. „Emlékszem, lent voltunk a Wembleyben a The Landmark hotelben. Mindannyian az asztal körül ültünk, és emlékszem, hogy odajött hozzám. Beszélgetett velünk, és azt mondta: 'Ez az én dolgom’. Furcsa volt. Az asztal fele ki volt akadva, de a másik fele szinte ujjongott. Teljesen nevetséges volt. A fickó most vesztette el az állását, és mindenki mosolygott és viccelődött. A legrosszabb az volt... még azok is, akik a csapatban voltak, éljeneztek. Őrület volt."

Richards talán gyümölcsöző kapcsolatot ápolt Mancinivel, de egy másik korábbi Manchester City-játékos, Shay Given egyszer elárulta, hogy a klub minden egyes játékosával összeveszett.

„Az ég szerelmére, nem tudtam Roberto Mancinivel kibékülni. Mindenkivel összeveszett. És amikor azt mondom, mindenkivel, akkor ezt komolyan kell gonoldni. A játékosokkal, a hátvédekkel, a fizioterapeutákkal, a szertárosokkal, a sajtósokkal, a kantinban dolgozókkal, a parkolós srácokkal, egyszerűen mindenkivel. Valószínűleg még a saját tükörképét is megütötte egy-két alkalommal, amiért az furcsán nézett rá. Minden egyes reggel egy edzőbiciklire ült, és a fizioterapeuta odament hozzá, hogy beszámoljon arról, milyen állapotban van a csapat. Ez volt a harmadik világháború kezdete minden nap. A fizioterapeuták egy standard listát adtak át arról, hogy ki volt és ki nem volt fitt, ő pedig dühében kitört, és azzal vádolta őket, hogy nem végzik jól a munkájukat és nem dolgoznak elég keményen a sérült játékosok visszatéréséért. Hogyan lehet így a legjobbat kihozni az emberekből? Az élet nem arra való, hogy ilyen nehéz legyen” - írta Given az önéletrajzában.

Borítókép: Martin Rickett/PA Images via Getty Images

Videók