A Manchester City játékosa egy 16 éve fennálló rekordot döntött meg

Ha pályán van, akkor legyőzhetetlen Guardiola együttese.


A Manchester City középpályása, Rodri egy 16 éve fennálló rekordot döntött meg, miután csapata 3-1-re győzött a városi rivális Manchester United ellen.

Marcus Rashford az első félidőben egy mintegy 25 méterről leadott csodatalálattal juttatta előnyhöz a Unitedet.

Phil Foden azonban a félidőt követően duplázott, Erling Haaland pedig a harmadikat is hozzátette, így a City egy fontos rangadót nyert meg, és egy pontra megközelítette a Premier League tabelláját vezető Liverpoolt.

Eközben a United a hatodik helyen kullog, mintegy 11 pontra az utolsó Bajnokok Ligája helyet elfoglaló Aston Villától.

Az eredmény most azt jelenti, hogy a City középpályása, Rodri nem veszített klubmérkőzést 2023 februárjában a Tottenham ellen 1-0-ra elszenvedett veresége óta.

Azóta 59 alkalommal képviselte a Cityt úgy, hogy nem szenvedett vereséget - ez a leghosszabb „legyőzhetetlen" sorozat a Premier League játékosai közül.

Rodri ezzel megelőzte a Chelsea korábbi védőjét, Ricardo Carvalhót, aki 2006 novembere és 2008 februárja között 58 tétmérkőzésen maradt vereség nélkül.

A rekord megdöntése ellenére a mérkőzés után a Sky Sports szakértője és a Manchester United korábbi kapitánya, Gary Neville külön dicséretet tartogatott Rodri csapattársának, Phil Fodennek.

A következőket mondta: „Néha a derbimeccsek érzelmes és szenvedélyes ügyek lehetnek. De a helyi játékosoknak, azoknak, akik az akadémián keresztül értek fel, ez sokat jelent. Phil Foden hideg, mint a jég. Ma az a különleges tehetség, amelyet évekig potenciálként és ígéretként jellemeztek, itt van, hogy hosszútávon maradjon. Ő egy csodálatos játékos.”

Ez volt az első alkalom, hogy a City hátrányból fordítva legyőzte a Unitedet a Premier League-ben, a 29-dik alkalommal, amikor hátrányba kerültek ezen a mérkőzésen.

Az előző 15 alkalommal, amikor a bajnokságban hátrányba kerültek a United ellen, minden alkalommal kikaptak.

Borítókép: GettyImages

Videók