A Liverpool nagyágyúja lehet a 17 éves csodagyerek, aki egy szezonban szerzett 90 gólt

Aki nem mellesleg egy korábbi Premier League játékosnak a fia.


A Liverpool szeretné leszerződtetni a Premier League egyik sztárjának a fiát, aki az akadémiájuk legnagyobb ígéretévé vált, az egy szezonban szerzett 90 góljával.

Ismerjék meg a 17 éves támadót, Keyrol Figueroát, aki jelentős hírnévre tett szert a Liverpool akadémiáján belül, és sokan azt tippelik, hogy a tinédzser lesz a következő nagy sztár az Anfielden.

A hondurasi Tegucigalpában született csatár nem az első labdarúgó a családjában, hiszen a korábbi Premier League-védő Maynor Figueroa fia.

A korábbi Wigan-játékos tekintélyes karriert futott be Angliában, 2008 és 2015 között 179 Premier League mérkőzésen lépett pályára a Latics színeiben.

A fiatal játékos a Liverpool U13-as és U14-es csapatában már bizonyította góllövő képességét, hiszen egy szezonban hallatlanul sok, 90 gólt szerzett.

Figueroa ígéretesen kezdte a 2024-es évet a Liverpoolnál az U18-as Premier League-ben, legutóbbi három fellépésén négy gólt szerzett.

A Liverpool szeretné Figueroát hosszú távra lekötni, és a Diario Diez értesülései szerint a klub már a 2024-es szezon kezdete óta keményen dolgozik az üzlet megkötésén.

A beszámoló így szól: „A Liverpool több hete dolgozik azon, hogy új szerződést kössön a csatár Keyrol Figueroa számára - a csatár az akadémia nagyágyúja, és a Liverpool szeretné, ha sikeresen biztosítaná az utat az első csapathoz a jövőben.".

Az esetleges megállapodással Figueroa elérhetővé válna az első csapat számára.

A tinédzser nemzetközi szinten is jelentős hatást gyakorolt, ahol az Egyesült Államokat képviseli, miután behívták a CONCACAF U17-es bajnokságra. Figueroa jelenleg 11 mérkőzésen nyolc gólt szerzett az USA U17-es válogatottjában.

Meglepő lenne, ha a személyes feltételek problémát jelentenének Figueroa számára, hiszen a Liverpool legutóbbi Carabao Kupa-sikere egyértelműen bizonyította az akadémiai játékosok számára létrehozott utat az első csapathoz.

Borítókép: liverpool.com

Videók