A Liverpool ikonja szerint Wan-Bissaka nem éri meg a pénzét

Jogos a kritika?


Aaron Wan-Bissaka kulcsjátékosává vált a Manchester Unitedben, azonban Graeme Souness szerint egyelőre nem ér 50 millió fontot.

A Vörös Ördögök tavaly nyáron szerezték meg az angol védőt 50 millió fontért a Crystal Palace-tól, és a statisztikai mutatók alapján egyértelműen a Premier League egyik legjobb hátvédjének számít. Ettől függetlenül az angol labdarúgó-bajnokság egyik legnagyobb kritikusa Graeme Souness, a Liverpool korábbi csapatkapitánya szerint a 22 éves jobbhátvédnek javítania kell a játékán, hogy valóban megérje a pénzét.


(Kép: Emma Simpson - Everton FC/Everton FC via Getty Images)

A 2019/20-as szezonban eddig Wan-Bissaka szerelt a legtöbbször (109) a Unitedben és a legtöbb lövést is ő blokkolta (87) a csapatban, azonban csak két gólpasszt osztott ki, amivel igencsak alul marad a Liverpool két kiválóságával, Trent Alexander-Arnolddal (12) és Andy Robertsonnal (7) szemben.

"A statisztika szerint Aaron Wan-Bissaka a Premier League egyik legjobban szerelő játékosa, de 50 millió fontért nem kellene kicsit többet nyújtania a pályán?"
- írta Souness az angol védőről a Timesban.


(Kép: Matt McNulty - Manchester City/Manchester City FC via Getty Images)

"Védekezésben és egy az egy ellen nagyon jó, de manapság egy szélsőhátvédnek fontos feladata lenne a támadások segítése, ebben viszont nem olyan jó."


(Kép: Matthew Peters/Manchester United via Getty Images)

"Ráadásul többet van a földön, mint a saját lábán. Inkább egy olyan védőt szeretnék látni, aki veszélyt jelent elől, és akinek nem kell folyton hátra mennie, mert az az érzése az embernek, hogy nem olvassa a játékot."(Kép: Charlotte Wilson/Offside/Offside via Getty Images)

"Abban a pillanatban, amikor valaki földre kerül szabadrúgást ítélnek neki. A küzdelem alapvetően kiveszett a modern futballból, és ez a tendencia csak folytatódni fog."

Forrás: sportbible

Borítókép: sportbible

Videók