A legendás edző Benzemával vetne véget az Arsenal gólszerzési problémáinak

Az Ágyúsok élő legendája szerint, még januárban le kéne csapniuk a francia aranylabdásra.


A korábbi legendás Arsenal menedzser, Arsene Wenger szerint Karim Benzema lenne az Ágyúsok legjobb választása, ha még januárban szerződtetni szeretnének egy támadót.

Benzema idén a szaúdi élvonalban játszik az Al-Ittihad csapatában, de a 36 éves játékos hamarosan visszatérhet Európába.

Wenger úgy véli, hogy ha a francia komolyan gondolja, hogy visszatér Európába, akkor az Arsenalnak erőltetnie kellene a megszerzését.

Bevallotta, hogy már akkor is szerette volna szerződtetni Benzemát, amikor még az Arsenal menedzsere volt, és azt nyilatkozta: „Egy ideig versenyben volt Higuainnal.”

„Ő a passzokra és a kapcsolatokra épülő játékot játszott, így ideális játékosnak számított elöl” – meséli.

„Ő egy olyan csatár, aki jobbá teszi a körülötte lévő embereket, mivel néha akadnak olyan csatárok, akik gólokat szereznek, de közben rosszabbá teszik a körülöttük lévő csapattársakat.". Ő nem tartozik közéjük. "Ha Benzemát betennék a csapatba, én vele együtt szeretnék játszani".

Mikel Arteta korábban azt mondta, hogy „nem reális", hogy csapata a nyáron csatárt szerződtessen a támadósorba, ehelyett azt állította, hogy az ellenfél kapuja előtt mutatkozó problémáik „valószínűleg” pszichológiai okok miatt vannak.

Borítókép: Mark Evans/Getty Images

Videók