A korábbi angol-válogatott labdarúgó egy negyedosztályú csapat vezetőedzője lett

Paul Scholes lett a Salford City megbízott trénere.


Paul Scholes ideiglenes vezetőedző lett az angol negyedosztályú Salford City labdarúgócsapatánál, amelynek ő az egyik társtulajdonosa.

Az eddigi szakvezető, Graham Alexander hétfői távozása némileg váratlan volt, hiszen a csapat két győzelemmel és három döntetlennel kezdte a League Two új idényét. A klub közleménye szerint Scholes megbízatása csak addig tart, ameddig megtalálják az új vezetőedzőt.

A 45 éves Scholes 2015-ben egy rövid ideig már volt a Salford City megbízott trénere, legutóbb pedig tavaly tavasszal - az akkor ugyancsak negyedosztályú - Oldham Athletic csapatát vezette, de 31 nap után távozott, arra hivatkozva, hogy a tulajdonos beavatkozott a munkájába.

Scholes egész játékos-pályafutását a Manchester Unitedben töltötte, a többi között 11 bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját és három FA Kupát nyert 2013-as visszavonulása előtt. Az angol válogatottban 66 alkalommal szerepelt.

Salford résztulajdonosa Scholes mellett David Beckham, Ryan Giggs, Gary Neville, Nicky Butt, Phil Neville, valamint Peter Lim üzletember.

Borítókép: Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Videók