A Fulham újra az élvonalban

Ráadásban dőlt el a feljutás sorsa.


A Fulham FC hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a Brentford FC-t az angol labdarúgó másodosztály kedd esti döntőjében, így visszajutott a Premier League-be.

A gól nélküli döntetlennel zárult rendes játékidő után a védő Joe Bryan duplázott: a 105. percben szerezte meg a vezetést szabadrúgásból a Wembley Stadionban rendezett meccsen, majd a 117. percben egy pontos kényszerítő végén is betalált. A hátvédnek ez volt a második és a harmadik találata a mostani bajnoki szezonban.


Joe Bryan duplázott.

Fotó: Shaun Botterill/Getty Images

A végeredményt ugyancsak egy védő, a Brentford dán légiósa, Henrik Dalsgaard állította be a 124. percben.


Az 1879-ben alapított Fulhamnek a következő lesz a 27. szezonja az első osztályban, ahonnan legutóbb tavaly tavasszal esett ki. A Brentford 1947 után szerepelhetett volna ismét az angol labdarúgás élvonalában.

Brentford vs Fulham - Goals & Highlights - 04/08/20 - HD

Brentford vs Fulham Highlights #Brentford #Fulham #PlayOffsFinal


A BBC beszámolója felidézi, hogy a Championship rájátszásának döntőjét a világ legdrágább mérkőzéseként szokás emlegetni.


A Fulham 1 év után jutott vissza az élvonalba.

Fotó: Shaun Botterill/Getty Images

A Deloitte's Sports Business Group becslése szerint a két nyugat-londoni csapat közül - a stadionjuk mindössze négy mérföldre van egymástól - a Fulham 135 millió fonttal gazdagodik a következő három évben, a Brentford pedig 160 millióval gyarapodhatott volna.

A 46 fordulós másodosztályban a Brentford harmadik lett, de csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzte meg a negyedik Fulhamet.

 

Borítókép: Shaun Botterill/Getty Images

 

Videók