A Chelsea visszavonta javaslatát

Mégis lehetnek nézők?


A Chelsea kedden este visszavonta arra vonatkozó javaslatát, hogy zárt kapuk mögött rendezzék meg szombaton a labdarúgó FA Kupa negyeddöntőjét a Middlesbrough otthonában.

A londoni klub korábban azért kérelmezte ezt, mert - az orosz tulajdonos, Roman Abramovics elleni szankciók miatt - nem árusíthat további jegyeket a mérkőzésre, és szerinte a versenysemlegesség és a sportszerűség elve ezt diktálja.

A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató egyesület kora este azt közölte, hogy visszavonja javaslatát, mert a szurkolói ezt kérték. A drukkerek ezzel együtt sürgették a brit kormányt, hogy módosítsa az intézkedéseket, így lehetővé téve számukra a jegyvásárlást.

Az ukrajnai háború kitörése után Nagy-Britannia szankciókat léptetett életbe a tulajdonossal szemben, mert azt beszélik róla, hogy jó viszonyt ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, ezt azonban ő vitatja.

A londoni klub az intézkedések nyomán nem vehet részt játékoseladásban és -vásárlásban, emellett fel kellett függesztenie a jegyértékesítést, és a szurkolói boltokat is be kellett zárnia.

Borítókép: Twitter.com/Chelsea FC

Videók