50 millió euróért igazolhat új kapust a Liverpool

A törökök kész tényként számoltak be a hírről.


A Liverpool hónapok óta érdeklődik a Trabzonspor kapusa, Ugurcan Cakir iránt, a török klub egykori edzője pedig érdekes dolgot árult el az üggyel kapcsolatban.

A török Takvim információi szerint Sadi Tekelioglu, a Trabzonspor korábbi trénere azt állította, hogy a 24 éves hálóőrt mintegy 50 millió euróért fogja szerződtetni a nyáron a Liverpool.

"A Liverpool a szezon végén leigazolja Ugurcan Cakirt. A Trabzonspor nem fog nemet mondani az angolok ajánlatára. Beszéltem Ugurcannal, azt mondta, hogy Liverpool ígéretet tett neki." – mondta a török negyedosztályban szereplő Artvin Hopaspor trénere.

Nem új keletű a dolog, ugyanis a török Star már szeptemberben arról számolt be, hogy a Bajnokok Ligája címvédője kapcsolatba lépett a hálóőr képviselőivel. Novemberben pedig maga a játékos árulta el, hogy nagyon örül a Vörösök megkeresésének.

A Karadeniz Gazete szerint a Premier League listavezetője a téli átigazolási időszakban már megpróbálta megszerezni a tehetséges kapust, akinek játékjogáért cserébe Loris Kariust és 10 millió eurót adtak volna, ezt azonban nem fogadták el a törökök.

Ugyanakkor a Mersey-parti együttes malmára hajthatja a vizet, hogy februárban a Trabzonspor elnöke, Ahmet Agaoglu úgy fogalmazott, hogy gazdasági okok miatt a klub nem tudja megtartani a legnagyobb értékeit, ezért néhány játékos távozhat a klubtól.

Cakir a jelenlegi szezonban 25 mérkőzésen védte a Trabzonspor kapuját, és csupán 27 gólt kapott, emellett két alkalommal már a török válogatottban is pályára lépett.

A Trabzonspor jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a koronavírus-járvány miatti török labdarúgó-bajnokságot, ami a legfrissebb hírek szerint június 12-én folytatódik, és július 26-án ér véget.

Forrás: paisleygates.com

Kép: Ulrik Pedersen/NurPhoto via Getty Images

Videók