3+1 edző, aki Klopp utódja lehet Liverpoolban

Kivel járnának a legjobban Szoboszlaiék?


Jürgen Klopp bejelentette, a 2023/24-es szezon végén elhagyja a Liverpool FC együttesét. Azonnal beindult a találgatás, hogy ki követheti a német edzőt az Anfield kispadján.

Arról már korábban írtunk, hogy az elsőszámú kiszemelt a klubhoz erősen kötődő Xabi Alonso, aki Leverkusenben remek munkát végez, veretlenül vezetik a Bundesligát.

Nézzük, rajta kívül kik jöhetnek még szóba:

1. Roberto De Zerbi
A Brighton olasz trénere illene a Liverpool stílusához, Roberto De Zerbi csapatánál forradalmat tudott csinálni. A 44 éves trénernek van tapasztalata abban, hogy egy hosszú edzősködés után átvegyen egy kispadot. Az olasz totális, nyers futballt mutat be. Ahogy Jürgen Klopp a folyamatos presszing híve, úgy a "Sirályok" is egy bizonyos szélsőségnek számítanak, nem alkalmaznak félmegoldásokat.

2. Julian Nagelsmann
A német szövetségi kapitányt többen már Klopp egyfajta örökösének tekintik. Hasonló elvekhez és taktikához ragaszkodik, modernebb szálakkal kiegészítve. A német piacon ő tűnik a legesélyesebb opciónak. Nagelsmann, a modern edzői gondolkodás arany (és beteljesületlen) gyermeke először kapna megbízást a Bundesligán túl.

3. Ange Postecoglou
Ange Postecoglou hatalmas Liverpool-szurkoló. Az ausztrál bevallotta, hogy a "Vörösök" szeretetében nőtt fel, ráadásul ismét egy olyan edzővel lenne dolguk, aki hasonlóan áll a taktikához. A különbségek érezhetőek, de annyira kicsik, hogy az Anfielden nem fordulna a másik irányba a kapcsoló, ami valószínűleg akkor történne meg, ha olyan edzők vennék át az irányítást, mint José Mourinho vagy Antonio Conte. Persze lehet arra panaszkodni, hogy Postecoglounak kevés tapasztalata van a Premier League-ben, és az ő Tottenhamje ragyogóan kezdett, de az első nehézségek után elkezdett döcögni. Tény azonban, hogy az értékes edző (a FIFA 2023-ban a TOP5 közé választotta) 2021 óta dolgozik Nagy-Britanniában, és a Celticnél remekül teljesített.

3+1. Zidenine Zidane
Szóba kerülhetne még a klasszis francia futballista, aki a Real Madridnál edzőként is brillírozott, csakhogy ő már régóta a francia válogatott kispadjára vágyik, másrészt korábban többször is elmondta, hogy az angol nyelvvel nem boldogul annyira, hogy nyugodt szívvel igent tudjon mondani egy ajánlatra.

Bárki is legyen az utód, egy biztos: sűrű hetek várnak a liverpooli elöljárókra, ha minél hamarabb rendezni akarják a klub jövőjét.

Borítókép: Getty Images

Videók