17 hónapja kirúgták, most visszavették a korábbi angol kapitányt

Hét hónapja volt munka nélkül, 17 hónapja rúgta ki a Derby County a korábbi angol kapitányt, most pedig újra ő a Kosok menedzsere.


 

 
Steve McClaren azt a Nigel Pearsont váltja, akinek öt hónap jutott a kispadon. A Derby jelenleg a 20. helyen áll az angol másodosztályban, mindössze tíz pontot gyűjtöttek 11 forduló alatt.
 
Érdekesség, hogy McClaren tavaly májusban azért küldték el, mert nem érte el a rájátszást jelentő helyek egyikét, miközben a csapattal szinte végig az első hatban volt. 
 
McClaren később a Newcastle menedzsere lett, de egy évig sem maradt a Szarkáknál. 
 
McClaren pályafutása nagy részét egyébként a Derbynél töltötte, majd az Oxford United edzője lett. Később Jim Smith-t segítette a Derbynél, majd Sir Alex Ferguson segítője lett, utána pedig Sven-Göran Eriksson mellett dolgozott a válogatottnál. 
 
Első menedzseri munkáját a Middlesbrough-nál kapta, később holland bajnoki címet nyert a Twentével, majd bukott a Wolfsburgnál, a Nottingham Forestnél, majd visszatért a Twentéhez, mielőtt 2013-ban a Derby edzője lett.
 
Szintén hír az angol másodosztályból, hogy az Aston Villa is megtalálta új menedzserét, Steve Bruce személyében. 
 
 
Bruce nyáron távozott a Hull Citytől és a Chelsea-vel BL-t nyerő Roberto Di Matteót követi a Villa Parkban. A Villa jelenleg mindössze 19. a Championshipben. 
 

Videók