„16 évem alatt ilyen még nem történt!” – megszólalt Tonaliról a Newcastle sportigazgatója

A szarkák nyáron 70 millió eurót fizettek az olaszért, aki most 10 hónapos eltiltást kapott.


 Egyáltalán nem a tervek szerint zajlik Sandro Tonali első idénye a Newcastle játékosaként.

A tehetséges olasz középpályásról kiderült, hogy több alkalommal is fogadott a saját meccseire, ami természetesen Olaszországban is illegális, így 10 hónapos eltiltást kapott. A játékos maga is elismerte, hogy szerencsejáték-függőséggel küzd, és segítségre van szüksége.

Erről a kellemetlen helyzetről beszélt a Newcastle sportigazgatója, Dan Ashworth, aki maga is nagy erőfeszítéseket tett Tonali leigazolásáért.

„Ahogy rájöttél, mi történt, magadba nézel. Mit csinálhattunk volna jobban? Mik a levonható tanulságok? Tudhattuk volna? Tudnunk kellett volna? Ő egy csúcsjátékos, egy nagyszerű igazolás, aki borzasztóan hiányozni fog nekünk.”

„Nagyon nehéz ezt a helyzetet értékelni. Meg fogjuk vizsgálni a saját belső folyamatainkat, egyelőre nagyon nehéz ezt a helyén kezelni.”

„16 éve csinálom ezt és még sosem történt velem ilyesmi. Büszkék vagyunk a gondos megfigyelőinkre és a megfelelő karakterek kiválasztására. Rendkívül sok időt töltünk azzal, hogy a sportolói készségek mellett a karaktert is tanulmányozzuk. Nagyon trükkös ez a dolog, hisz a GDPR világában nem tudhatod, mi az a mit tudsz és mi az, amit nem.”

A hírek szerint a Newcastle azt is fontolgatja, hogy beperelik a Milant, mivel azt gyanítják, tudtak Tonali függőségéről.

Fotó:  James Gill - Danehouse/Getty Images

 

Videók