Nemzetközi labdarúgás

Németország simán hozta a kötelezőt a nyitómeccsen

Németország Florian Wirtz révén már a 10. percben megszerezte a vezetést a müncheni Allianz Arénában, Angus Gunn talán háríthatott volna, de csak bevédeni tudta a Leverkusen kiválóságának löketét. (1-0)

— B/R Football (@brfootball) June 14, 2024

Nem álltak le a németek, a 19. percben Ilkay Gündogan ugratta ki Kai Havertzet, aki kicsit kisodródott, emiatt pedig lövés helyett inkább Jamal Musiala elé tálalt, aki nagyszerű átvétel után elemi erővel bombázott a léc alá. (2-0)

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) June 14, 2024

Az egész félidőben indiszponáltan futballozó skót válogatott helyzete tovább romlott, a 42. percben Gündogan fejesét még Gunn bravúrral védte, a kipattanóra startoló németet viszont Ryan Porteous valósággal lemészárolta, ami miatt a videóbírós ellenőrzés után Clément Turpin a büntetőpontra mutatott, és kiállította a Watford védőjét.

Porteous az első védő Aleksandar Dragovic óta, akit debütáló mérkőzésén kiállítottak az Eb-n. Az osztrák hátvédet a magyarok elleni mérkőzés hajrájában küldték le 2016-ban.

— OptaJoe (@OptaJoe) June 14, 2024

A labda mögé Kai Havertz állt, és magabiztosan értékesítette a tizenegyest. (3-0)

A második játékrészben tovább rohamoztak a már pihenetető németek, a 68. percben a csereként beállt Niclas Füllkrug bombázott a felsőbe. (4-0)

A Dortmund támadója a 75. percben újabb gólt szerzett, azt azonban les miatt a videóbíró annulálta.

Skócia a hajrában egy szabadrúgás után szépített, Antonio Rüdiger fordult bele egy befejelt labdába, ami így védhetetlenül vágódott Neuer kapujába. (4-1)

A ráadásra is maradt egy csattanó, a szintén csereként beálló Emre Can a 93. percben visszaállította a négygólos különbséget. (5-1)

A német válogatott rendkívül simán győzött a müncheni nyitómeccsen, kicsit nagyobb odafigyeléssel akár ettől is nagyobb különbségű siker is összejöhetett volna a Nationalelfnek. A második fordulóban a németek a magyar, a skótok pedig a svájci válogatottal találkoznak, míg a csoport első körének zárómeccsén Magyaroszág – Svájc találkozót rendeznek szombaton 15 órától.

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) June 14, 2024

(Borítókép: Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)