Jégkorong

Nem engedik, hogy Kevin Constantine Csíkszeredán dolgozzon

Az amerikai szakember vasárnap a lelátón ült az SC Csíkszereda Brassó elleni Erste Liga-rangadóján, és az M1 aktuális csatorna érdeklődésére a csíkszeredai klub vezetősége megerősítette, hogy valóban tárgyalnak trénerrel, és szeretnék, ha szerepet vállalna az egyesületnél.

Az MTI érdeklődésére ugyanakkor a magyar szövetség felhívta a figyelmet, hogy a szervezet és a szakvezető között jogvita áll fenn a szövetségi kapitányi posztról történt távozásával összefüggésben, ráadásul a trénert előző állomáshelyén a kanadai top junior jégkorong-bajnokság egyik tagszervezete, a Nyugati Hoki Liga (WHL) "diszkriminatív jellegű becsmérlő megjegyzések" miatt eltiltotta. Így őt – amint a hazai szövetség közleménye fogalmaz – nem lehet a magyar versenyrendszerben érdekelt sportszervezetnél hivatalos személyként regisztrálni.

"Nem jelölhető hivatalos személyként hazai vagy nemzetközi szabályok szerint fegyelmi eljárás alá vont, illetve fegyelmi határozattal eltiltott személy. Hivatalos személyként fegyelmi eljárás alá vont, vagy fegyelmi határozattal eltiltott személy játékosként sem nevezhető hivatalos mérkőzésre" – áll az MJSZ közleményében. Ugyanakkor a szövetség hangsúlyozza, hogy hivatalosan továbbra sem kapott semmilyen megkeresést vagy értesítést a Csíkszeredai Sportklubtól arra vonatkozóan, hogy Kevin Constantine-t az Erste Ligában foglalkoztatni tervezi.

Constantine júliusban, élő szerződése ellenére távozott a magyar férfi válogatott szövetségi kapitányi, valamint a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzői posztjáról családi okokra hivatkozva. Lépése váratlanul érte a magyar szövetséget és a fehérvári klubvezetést. Az NHL-es múltú amerikai tréner a Fehérvárt 2021, a férfi válogatottat pedig tavaly nyár óta irányította.

Előbbivel 2022-ben döntőbe jutott az osztrák ligában, míg a nemzeti csapattal az idei elit világbajnokságon szerepelt és együttesével még az utolsó meccsen is volt esélye a bennmaradásra, de a válogatott végül szétlövésben kikapott az osztrákoktól és kiesett.

Borítókép: Getty Images