Nemzetközi labdarúgás

Négy játékos, akiknek a fizetése „tönkreteszi” a Barcelonát

Az Athletic értesülése szerint a La Liga a kölcsönben lévő, és onnan a hónap végén visszatérő játékosokat automatikusan a csapat következő évi keretéhez adja.

A bajnokság Pénzügyi Fair Play-szabályzatában foglalt, a csapatokra kirótt fizetési limitbe a kölcsönben futballozó játékosok bérei is beletartoznak.

Nézzük a Barcelona esetében melyik az a négy már-már elfeledett futballista, akik figyelemre méltó bérezésen vannak:

Első ezen a listán évi 16 millió eurós fizetéssel az a Clément Lenglet, akivel egyáltalán nem számol a katalán együttes, ő viszont szeretne visszatérni és lenyűgözni az új vezetőedzőt, Hansi Flicket.

A francia hátvéd az Aston Villánál töltötte a 2023/24-es szezont, és bár hiába vannak ajánlatai Szaúd-Arábiából, szeretne továbbra is Európában futballozni. A bére viszont hatalmas teher a katalán csapatnak, emiatt is szeretnének túladni a bekken.

Ansu Fati szintén a Premier League-ben töltötte a szezont, ő viszont a Brighton csapatánál. Visszatérése után szeretne maradni a katalán csapatnál, de szó van egy esetleges újabb, ezúttal sevillai kölcsönjátékról. A szélső nagyjából 10 millió eurót keres éves szinten.

Eric Garcia a fent említett két játékossal ellentétben sikeres kölcsönjátékot tudhat magáénak. A bajnokságban remeklő Girona csapatának alapembere volt, és nagy valószínűséggel esélyt kap majd Flicktől is a bizonyításra. A spanyol hátvédet szerződése alapján hatmillió euró illeti meg évente.

Utolsóként Sergino Dest helyzete talán a legérdekesebb. Az amerikai védő nagyszerűen játszott a PSV Eindhovenben, de súlyos térdsérülést szenvedett, ami miatt képlékeny, hogy a holland együttes aktiválja-e a kivásárlási záradékot a kölcsöne után. Amennyiben nem teszik, a Barcelonánál Dest számlájára is hatmillió eurót kell majd utalni a szezonra.

(Borítókép: tribuna.com)