A holland játékvezető, Danny Makkelie irányítja a magyar és a német válogatott meccsét a második fordulóban az Európa-bajnokságon, aminek a házigazdák korántsem örülnek a hírek szerint. 

Makkeliet a németek ugyanis nem zárták a szívükbe, nemcsak a história miatt, hiszen legutóbb az Anglia elleni Eb nyolcaddöntőt vezette nekik, amelyet 2-0-ra elveszetettek, majd a spanyolok elleni 1-1-es döntetlent a 2022-es világbajnokság Katarban.

A német szakvezetés ellenérzései abból fakadnak, hogy Makkelie-t tapasztaltnak, de egyben ellentmondásosnak is tartják – szerintük ugyanis meglehetősen arrogáns a viselkedése a meccseken.

A Borussia Dortmundnak például az előző szezonban rossz tapasztalatai voltak a 2011 óta FIFA-bíróként tevékenykedő Makkelie-vel. 2023 márciusában a Chelsea FC elleni nyolcaddöntőben a BVB szakvezetése úgy érezte, hogy nem tartotta kézben a találkozót. Ahogy Hans-Joachim Watzke, a Dortmund vezérigazgatója úgy nyilatkozott:

"Az volt az érzésünk, hogy ő akar lenni a legfontosabb ember a pályán."

Julian Nagelsmann német válogatott szövetségi kapitánya is kiakadt már egyszer a hollandon, akit a Bajnokok Ligájában az RB Leipzig vereségért hibáztatott a 2020/2021-es szezonban. Akkor úgy nyilatkozott a játékvezető egyik ítéletéről:

„A tizenegyes vicc volt” – panaszkodott Nagelsmann Neymar PSG-ben szerzett győztes gólja miatt. „Ilyesmi a Bajnokok Ligája szintjén nagyon szomorú” – mondta tréner akkor.

A német csapatok tehát nem zárták a szívükbe korábban a holland játékvezetőt. Ugyan nem erre kell alapozni, de hogyha ez a sorminta folytatódna, akkor azzal mi sem lehetnénk elégedetlenek szerdán Stuttgartban.

(Fotó: facebook/DFB Team)