Tenisz

Nadal kihagyja Wimbledont, de megvan hol készül fel az olimpiára

Rafael Nadal csütörtökön a közösségi médiában jelentette be, hogy nem indul Wimbledonban.

A spanyol azzal magyarázta, hogy mivel az idei olimpiát salakon játsszák a Roland Garroson, nem akar borítást váltani (főleg ilyen rövid időn belül). Legutóbb a Roland Garroson játszott.

"A Roland Garroson a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóm során megkérdeztek a nyári naptáramról, és azóta csak salakon edzettem. Tegnap bejelentették, hogy a nyári olimpián Párizsban fogok játszani, ez lesz az utolsó olimpiám" – írta Nadal. "Ezzel a céllal úgy gondoljuk, hogy a testemnek az a legjobb, ha nem váltok borítást, és addig továbbra is salakon játszom.

"Éppen emiatt fogom kihagyni az idei wimbledoni tornát. Szomorú vagyok, hogy idén nem élhetem át ennek a csodálatos eseménynek a nagyszerű hangulatát, amely mindig a szívemben lesz, és nem lehetek együtt a brit szurkolókkal, akik mindig nagyszerű támogatást nyújtottak nekem. Mindannyian hiányozni fogtok."

Ugyanebben a közleményben Nadal azt is elárulta, hogy egy újabb tornával bővítette a naptárát: a Nordea Open Bastadban.

"Az olimpiai játékokra való felkészülés érdekében a svédországi Bastadban fogok játszani, egy olyan tornán, amelyen korábban is játszottam a pályafutásom elején, és ahol remekül éreztem magam a pályán és azon kívül is" – írta Nadal. "Alig várom, hogy ott találkozzunk. Köszönöm."

During my post match press conference at Roland Garros I was asked about my summer calendar and since then I have been practicing on clay. It was announced yesterday that I will play at the summer Olympics in Paris, my last Olympics.

— Rafa Nadal (@RafaelNadal) June 13, 2024

Nadal háromszor indult Bastadban, legutóbb 2005-ben nyerte meg a tornát. Abban az évben négy olyan játékos ellen aratott győzelmet, akik a világranglista top 10-be jutottak: Juan Monaco, Juan Carlos Ferrero, Tommy Robredo és Tomas Berdych.

Az újdonsült világelső, Jannik Sinner szintén pályára fog lépni Bastadban.

Borítókép: Peter Staples/ATP Tour