Nemzetközi labdarúgás

Morata: Ő az egyik legalulértékeltebb játékos az elmúlt 25 évből

Alvaro Morata kiemelte, hogy az Atlético Madrid "nem engedhet meg magának gyenge pillanatokat" a Bajnokok Ligájában, és dicsérte a Lazio sztárját, Luis Albertót.

Diego Simeone csapata az elmúlt szezonban csalódást okozott Európa legrangosabb klubversenyében, és a Porto, a Club Brugge és a Bayer Leverkusen csapatát is magában foglaló csoport utolsó helyén végzett. A klub a harmadik helyen végzett a La Ligában az előző idényben. Az Atlético Madrid szeretne újra legalább a kiesési szakaszig eljutni, de előbb túl kell jutnia a Lazio, Feyenoord és a Celticet magába foglaló csoportból. A csapatnak fel kell ráznia magát a legutóbbi Valencia elleni 3-0-s vereségből.

A TMW-n keresztül tartott sajtótájékoztatón Morata először arról beszélt, hogyan reagált az Atlético a Valencia elleni vereségre.

„Egy vereség mindig vereség. Pozitív mentalitással rendelkezünk. Kitisztítottuk a fejünket, és a csapat nagyon erős. Ez a meccs nagyszerű lehetőség lesz a javításra, akárcsak a hétvégén.”

Kitért a csapat idei Bajnokok Ligája céljaira is.

„Minden sorozat fontos. Nagy az önbizalmunk, bízunk a csapatban. Mindent meg fogok tenni azért, hogy címeket nyerjünk az Atléticóval, ahogy a csapattársaim is. Sok meccs vár ránk a Bajnokok Ligájában, a La Ligában, a Copa del Reyben és a Szuperkupában, függetlenül attól, hogy mi történt Valenciában. Tavaly jól teljesítettünk a szezon első részében. A Bajnokok Ligájában nem engedhetsz meg magadnak gyenge pillanatokat. Ki kell használnunk minden lehetőséget. Úgy tűnt, hogy a Rayo Vallecano elleni meccs után mi voltunk a legjobbak Európában, a Valencia után viszont katasztrófának tűntünk. Mindig nyerni akarunk, ezért dolgozunk.”

Végül Morata elmondta gondolatait a Lazio sztárjáról, Luis Albertóról.

„12-13 éves korunk óta ismerem őt. Számomra ő az elmúlt 25 év egyik legalulértékeltebb játékosa Spanyolországban. Technikás, van személyisége, szerintem nagyon-nagyon erős labdarúgó.”

Borítókép: Angel Martinez/Getty Images