Nemzetközi labdarúgás

Mindössze 23 millió euróért váltott klubot Pedri

Még 2019-ben csekély 5 millió euróért vásárolta meg a gránátvörös-kék alakulat Pedrit a Las Palmastól, jóllehet további kiegészítő záradékok voltak rögzítve az üzletben. Négy évvel később az összes ilyen lehetséges bónuszt kifizette a katalán együttes.

A Diario AS értesülése szerint az elmúlt szűk négy évben a Barcelona 18 millió eurót fizetett a Las Palmasnak a Pedri szerződésében foglalt kiegészítések teljesülése miatt, amivel a teljes vételár 23 millió euróra nőtt a világ egyik legjobb fiatal középpályásáért.

A 2019-ben kötött üzletben nem lesz több pénzmozgás a két klub között, így kijelenthető, hogy ez az összeg lett a tehetség komplett ára, bár egy klauzula még nem teljesült.

Az egyetlen fennmaradó záradék egy 15%-os továbbadási kitétel, miszerint amennyiben a fiatal spanyolt eladná a Barca – ami jelenleg erősen valószínűtlen – akkor az eladási ár 15 százaléka a Kanári-szigeteki csapatot illetné.

Bár Pedri fiatal karrierje során többször is sérülésekkel küszködött, nem túlzás azt állítani a futballista kvalitásait és teljesítményét figyelembe véve, hogy jó üzletet kötött a Barcelona, hiszen a játékos piaci értéke már most 80 millió euró a transfermarkt szerint, a 2026-ig szóló szerződésében foglalt kivásárlási ár pedig 1 milliárd euró.

(Borítókép: X)