Küzdősportok

Mike Tyson elárulta, ki volt a legkeményebb ellenfele

A legendás bokszoló, Mike Tyson nem habozott megnevezni eddigi legkeményebb ellenfelét egy nemrégiben adott interjúban.

Az amerikai szupersztár híres karrierje során számos nagy ellenféllel nézett már szembe, de van egy, aki a legkeményebbnek tűnik számára. Ez nem Evander Holyfield és nem is Lennox Lewis, hanem Pinklon Thomas.

A páros 1987-ben bokszolt a WBA és a WBC nehézsúlyú világbajnoki címért, amelyet akkor Tyson birtokolt.

Thomas egy korábbi WBC-bajnok volt, miután elvesztette az övet Trever Berbickkel szemben, akit Tyson aztán legyőzött, és minden idők legfiatalabb nehézsúlyú bajnoka lett, és ezt a rekordot a mai napig tartja. Tyson szinte az egész Thomas elleni mérkőzésen végig a csúcson volt, és a mindent elsöprő agresszió ellenére csak a hatodik menetben nyert technikai kiütéssel.

Amikor egy interjúban megkérdezték tőle, hogy ki volt a legkeményebb ellenfele, Tyson a The Sun szerint így válaszolt: „Pinklon Thomas volt a legkeményebb ellenfelem. Soha nem gondoltam rá, de két évvel ezelőtt megnéztem a róla készült felvételt, egy barátom mondta, hogy nézzem meg.”

"Tizenhét ütést mértem rá, laposan, az arcán, a földre került, de tizenhét ütés volt! Tizenhét ütés, síkban, mindegyik olyan kemény volt, amilyen kemény csak lehetett, és az utolsó ütésnél egyszerűen elájult. Azt gondoltam, ‘Istenem, ez a legkeményebb meccsem, tizenhét ütést kapott az állára!”

Tyson néhány hónappal később vitathatatlan nehézsúlyú bajnok lett, mielőtt 1990-ben drámai módon elveszítette címét az esélytelen Buster Douglas ellen. 2005-ben visszavonult, majd 2020-ban egy Roy Jones Jr. elleni bemutató mérkőzésen visszatért.

A YouTuber-boxoló Jake Paullal való lehetséges küzdelemről szóló pletykák ellenére Tyson tavaly a podcastjában megerősítette, hogy nem húzza fel újra a kesztyűt. „Szó sem lehet róla. Nem bokszolok senkivel, csak lazítok” – jelentette ki.

Borítókép: Getty Images