Forma-1 / Motorsport

Mick Schumacher túl görcsösen próbálkozik

Timo Glock úgy véli, hogy Mick Schumacher pillanatnyilag túlzásba viszi a vezetést, miközben megpróbálja utolérni csapattársát, Kevin Magnussent.

Miután a Forma-1-es első szezonjában Mick jobban teljesített csapattársánál, Nikita Mazepinnél, a tapasztaltabb Magnussen visszatérése új kihívások elé állítja a német pilótát. Kevin fantasztikus teljesítményt nyújt az elmúlt futamokon. Schumacher a valaha volt legjobb kvalifikációs helyét szerezte meg Imolában, amikor a 10. helyről rajtolhatott. De az első Forma-1-es pontja még mindig várat magára.

Glock úgy véli, hogy az igazán erős csapattárs és a Haas autó fejlődése, amely elég jó ahhoz, hogy pontszerző helyre érjenek be, nagy nyomást helyez Schumacherre. A korábbi Toyota-pilóta szerint Micknek fel kell ismernie, mikor kell kicsit visszavennie, mert úgy gondolja, sokszor túlhajtja magát, amiből csak a hibák vannak.

Glock hozzátette, hogy Schumacher „kissé szerencsétlen” volt az eddigi szezonban, de ha jól felméri a helyzetét és megteszi a következő lépést, akkor felveheti a versenyt a csapattársával.

Forrás: planetf1.com
Borítókép és képek: Haas F1 Team / Twitter