Nemzetközi labdarúgás

Messi megbánta: "Rögtön tudtam, egy idióta voltam"

Lionel Messi elismerte, hogy megbánta, hogy kezeit a fülei mellé téve ünnepelte gólját a hollandok elleni vb-negyeddöntőben. Ezzel a rivális edző, Louis van Gaal felé üzent, aki korábban kritizálta a labda nélküli játékát.

Argentína a 16 között kiütötte Ausztráliát (2:1), majd a hollandok ellen jutott tovább. Nahuel Molina a 35. percben juttatta vezetéshez az argentinokat, Messi pedig a 73. percben büntetőből növelte az előnyt. A találat után a már említett jelenet következett.

„Topo Gigio-val ünnepeltem a gólt (kézzel a fül mögött), és azonnal megbántam, hogy megtettem. Amint megtettem, arra gondoltam: Micsoda idióta. Még mindig egyenlíthetnek. Ez általában megtörténik” – elevenítette fel Messi az ESPN-nek adott interjújában.

Messinek igaza lett, mert a hollandok valóban visszajöttek a meccsbe. Wout Weghorst a 83. percben szerezte az első gólt, majd a hosszabbítás 11. percében drámai módon egyenlített, ezzel biztosítva csapatának a hosszabbítást.

A kétszer 15 perces extra játékidőben nem esett találat, így a továbbjutásról büntetőpárbaj döntött. A hollandok kétszer is hibáztak, az argentin játékosok viszont pontosan céloztak, így ők jutottak tovább.

Borítókép: Patrick Smith – FIFA/FIFA via Getty Images