A labdarúgás világának egyik legjobban várt kérdése lesz, hogy Vincent Kompany mire megy majd a német Bayern München élén a következő szezonban, hiszen a korábban Burnley-t irányító szakvezető egy nagy csapatnál sem dolgozott ezelőtt, ám a bajor gárda 10 millió euró fejében kivásárolta őt a szerződéséből. A müncheni szurkolókat már lenyűgözte Kompany interjúkon tanúsított viselkedése, felkészültsége és a filozófiája, amit szeretne meghonosítani új csapatánál.

Bayern have reached an agreement on personal terms with João Palhinha!

Contract ready, salary agreed and green light from the player who really wants to make it happen.

Club to club talks to follow around €45m fee, as @Plettigoal @SkySportDe report.

Getting closer. pic.twitter.com/XTAN0xX0tr

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) June 9, 2024

Német sajtóértesülések szerint Kompany egyik első igazolása a jelenleg Fulhamet erősítő Joao Palhinha lehet, akiért nagyjából 45 millió eurót kellene kifizetnie a Bayernnek. A 28 éves portugál középpályás már az előző szezonban is majdnem Németországba igazolt, akkor a transzferidőszak utolsó napján meghiúsult az üzlet.

A 38 esztendős edző nagyon kedveli Palhinha stílusát és munkamorálját, aki 2022-ben érkezett a Premier League-be, akkor 20 millió euró fejében. A londoni együttessel 2028 nyaráig szóló kontraktusa van. Fabrizio Romano szerint a személyes feltételekben már megegyeztek, a játékos kész váltani, már csak néhány apróság van hátra, hogy nyélbe lehessen ütni a transzfert.