Remekül kezdtek a dánok, egy gyorsan elvégzett bedobás után Wind sarkazott Christian Eriksen elé, a három éve elszenvedett – egészen pontosan 1100 nappal – szívmegállása után újra Európa-bajnokságon pályára lépő dán középpályás pedig közelről a hosszúba helyezte a játékszert! (0-1)

— 433 (@433) June 16, 2024

A folytatásban is inkább a dánok akarata érvényesült, a szlovénok Sesko és Sporar révén veszélyeztettek.

A félidő vége előtt újra Eriksen előtt adódott lehetőség, a Manchester United futballistája viszont méterekkel a kapu fölé lőtt.

A második félidő elején Andraz Sporart rúgták meg a 16-oson belül, a videóbíró meg is nézte az esetet, Sandro Scharert viszont nem hívták ki.

A 65. minutumban Rasmus Højlund lezárhatta volna a mérkőzést, közvetlen közelről azonban Oblakba rúgta a meccslabdát, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy a szlovén kapus védett nagyot.

Dánia visszaállt, Szlovénia pedig becsülettel támadott tovább az egyenlítő gól megszerzéséért.

Előbb Cerin, majd pár percre rá Sporar is kihagyott egy helyzetet, Sesko pedig a 76. percben elemi erővel a jobb kapufát trafálta telibe.

Egy percre rá viszont már nem volt kegyelem, Erik Janza borított rá egy elé kerülő labdára, ami Hjulmandon megpattanva védhetetlenül csapódott Kasper Smeichel kapujába! (1-1)

Szlovénia őrült rohanásba kezdett a győzelemért, Sporar előbb a 79., majd a 82. percben lőtt kapu mellé.

A 88. percben ismét egy esetleges dán faultot vizsgált a VAR, viszont ahogy a félidő elején, ezúttal sem itéltek tizenegyest.

Újabb gól nem született, Szlovénia értékes ponttal gazdagodott, Dánia pedig bosszankodhat a 0-1-nél kihagyott helyzetek miatt.

(Borítókép: James Baylis – AMA/Getty Images)